Μέσα σε λίγη ώρα εξιχνιάστηκε μια ακόμη κλοπή ελαιοκάρπου, που είχε γίνει μέρα- μεσημέρι της Πέμπτης από ένα αγρόκτημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών και το ίδιο απόγευμα συνελήφθη από την Ασφάλεια ο 69χρονος Έλληνας που την διέπραξε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολύ γρήγορα τον δράστη που είχε αρπάξει την ποσότητα με τις ελιές τις οποίες είχε συλλέξει ο ιδιοκτήτης του κτήματος, με σκοπό να τις πάει σε ελαιουργείο και να οικειοποιηθεί το ελαιόλαδο που θα έβγαζαν. Ο 69χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου που του άσκησε δίωξη για κλοπή, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν είχε κλέψει την παραγωγή και από άλλα κτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Σεσημασμένος έκλεψε τσάντα από φορτηγό

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας Έλληνας, ο οποίος άρπαξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μια τσάντα που είχε μέσα 550 ευρώ, δολάρια, έγγραφα και πακέτα τσιγάρων από ένα φορτηγό που ο οδηγός του είχε σταθμεύσει ξεκλείδωτο σε δημοτική οδό στην πόλη της Χίου. Στην κατοχή του δράστη, που είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κλοπές, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε στην κλοπή μαζί με ένα κράνος, γάντια και ένα κατσαβίδι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Διαβάστε ακόμη: