Ανοιχτή αμφισβήτηση κατά της βασικής επιλογής του Αλέξη Τσίπρα , για κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών εκφράζεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη που ευθυγραμμίζονται με την τακτική της μετωπικής σύγκρουσης , δεν αποδέχονται τη ιδέα συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και προσανατολίζονται προς τη …δημιουργική αντιπολίτευση.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρωτοφανής επίθεση κατά του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την κατηγορία ότι δεν “στρίμωξε” αρκετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά το debate της Πέμπτης όπως και για την άποψη που εξέφρασε ότι η διεύρυνση της λίστας των παρακολουθήσεων από ορισμένα μέσα ενημέρωσης μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσέφερε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Η επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόνο τυχαία δεν είναι την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στα «Νέα» για την ανάγκη σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τη συμφωνία για προοδευτική κυβέρνηση.

Έχει ως αφετηρία τους φόβους ορισμένων σκληροπυρηνικών στελεχών του κόμματος ότι αν την επομένη Κυριακή τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνεργασίας , οι όροι που θα τεθούν από πλευράς του Ανδρουλάκη θα τα οδηγήσουν στο περιθώριο και στην οριστική αποστρατεία.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο δεν διστάζουν να υπονομεύσουν την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος αλλά και το βασικό προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Ανδρουλάκης καλοβλέπει τη συνεργασία με την ΝΔ , υπονοώντας ότι «τον κρατάει ο Μητσοτάκης» με στοιχεία των υποκλοπών.

Από αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστική η εξής αναφορά σε σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας φιλικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο « Ο Ανδρουλάκης ευθυγραμμίζεται με Μητσοτάκη και δεν βλέπει «τόσες πολλές παρακολουθήσεις»:

«Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν κατά τη διάρκεια του debate υπονοούσε ότι θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Documento, υποστηρίζοντας ότι τα δεκάδες ονόματα των παρακολουθούμενων από το Predator και την ΕΥΠ, δεν ήταν πράγματι στόχοι και ότι δημοσιεύτηκαν έτσι με σκοπό… «να θολώσουν τα νερά», ενώ υποστήριξε μάλιστα και ότι «δεν υπήρχαν στοιχεία».

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: Σε κάθε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος στο οποίο έχουμε διάκριση των εξουσιών, και η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, αυτοί οι άνθρωποι που με παρακολουθούσαν κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και μου έστειλαν και το Predator, αυτοί που παρακολουθούσαν τους έξι αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρακολουθούσαν υπουργούς της κυβέρνησης… Δε λέω άλλα πρόσωπα γιατί απ’ ό,τι μαθαίνω δεν υπήρχαν και άλλα πρόσωπα συγκριτικά με αυτά που έλεγαν κάποιοι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι για να θολώνουν την πραγματική υπόθεση.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε για το ίδιο θέμα: Γραφτήκανε 60-70 ονόματα. Αν θέλετε την άποψή μου αυτό έγινε για να θολώσει την υπόθεση. Δεν υπήρχαν πραγματικά στοιχεία, το σταματάω εδώ πέρα.

Αν. Γιάμαλη: Ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να θολώσει την υπόθεση;

Το λέω γιατί αυτό θα είναι το τέλος αυτής της υπόθεσης. Ας κάνει καλά η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τη δουλειά της και εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε…» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στα σχόλια του Νίκου Ανδρουλάκη απάντησε άμεσα ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης με εκτενή ανάρτησή του στο twitter, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «στον κύριο Ανδρουλάκη ήδη έχουν μεταφέρει όσα έχουν καταγράψει οι κοριοί».

Εκτίμησε δε ότι επιχειρεί να ρίξει όσο το δυνατόν μικρότερη ευθύνη στον Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι είναι κάπως «ανήσυχος και ασταθής».

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη έχει ως εξής:

 

Διαβάστε περισσότερα