O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, σήμερα το μεσημέρι (23/06).

Ο Μακαριώτατος δεν παρουσιάζει συμπτώματα, μέχρι στιγμής, ενώ παρακολουθείται από τον προσωπικό του ιατρό και παραμένει στην οικία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ακολουθώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει εμβολιασθεί κατά της νόσου του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών του. Νωρίτερα σήμερα το πρωί, είχε συναντήσεις με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη.

Στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε νοσηλευθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την πρώτη φορά που προσεβληθη από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη με το πέρας των εργασιών της περυσινής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βρέθηκε θετικός στις 16/11/2021.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά χιλιάδες αδελφούς στην πατρίδα μας και εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Μετέχω στην αγωνία, τον πόνο και τον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες, λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας, ώστε να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.