Αύξηση 11,2% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούνιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ενώ υπήρξε μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 6,5% και αύξηση των εισπράξεων κατά 20,6%.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους επισκέπτες μουσείων

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το α’ εξάμηνο παρατηρείται αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 17,5% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 3,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 24,1% στις εισπράξεις.

Στους αρχαιολογικούς χώρους, καταγράφεται τον Ιούνιο μείωση των επισκεπτών κατά 8,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 8,2% και μείωση των εισπράξεων κατά 6,8%.

Δείτε τον παρακάτω πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ

Το α’ εξάμηνο σημειώθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, κατά 10,5% στους επισκέπτες, κατά 12,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 9,5% στις εισπράξεις.

Τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία ήταν το μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό, το παλάτι ιπποτών στη Ρόδο, των Δελφών, του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι, τον περασμένο Ιούνιο, Ακρόπολη, Κνωσσός, Ακρόπολη Λίνδου, Επίδαυρος και Σούνιο.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες

Διαβάστε ακόμη: