Το άθλημα του Padel είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρό τον κόσμο.

Η δημοφιλία του δε είναι τόσο μεγάλη που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην ομοσπονδία του τένις που το «αντιπαλεύει» για την ώρα, με αποτέλεσμα ο χώρος να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του, δίχως κρατική στήριξη ή συνδρομή όπως γίνεται σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη του Padel να βρίσκεται στα χέρια λίγων, προθύμων να βοηθήσουν, με προσωπική δουλειά αλλά και κόστος πρωτίστως οικονομικό καθώς δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και δευτερευόντως ψυχικό καθώς τον χώρο λυμαίνονται διάφοροι που νομίζουν ότι βρήκαν την «χρυσοτόκο όρνιθα».

Εδώ και μερικούς μήνες λοιπόν παρατηρούμε στον χώρο του Ελληνικού Padel την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια διοργανώσεων τουρνουά με ταυτόχρονη δημιουργία ενός συστήματος ranking από την εταιρεία padelmaniac.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να γίνονται τουρνουά που δεν εκθέτουν το άθλημα με την προχειρότητα τους και που μπορούν να θεωρηθούν αντίστοιχα προηγμένων (αθλητικά) χωρών.

Για πρώτη φορά βλέπουμε σημαντικά έπαθλα στους νικητές, όπως επίσης και δώρα, και για πρώτη φορά βλέπουμε εισροή χορηγών στο άθλημα, με το μέλλον να φαντάζει φωτεινό.

Όμως, στον ελληνικό μικρόκοσμο, υπάρχουν πάντα οι «πονηροί» που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και βάζουν το προσωπικό τους όφελος πάνω από το καλό του αθλήματος, είτε αυτοί είναι επιχειρηματίες, είτε ιδιοκτήτες κλαμπ, είτε χορηγοί που θέλουν να κυριαρχήσουν των υπολοίπων.

Υπάρχουν αυτοί που σου λέει «η συνταγή λειτουργεί, να το κάνουμε κι εμείς» και επειδή ζούμε σε ελεύθερη αγορά, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, όπως γίνονταν κάποτε που όλοι άνοιγαν μαγαζιά Frozen Yogurt και τώρα δεν υπάρχει κανένας αφού τους έφαγε η υπεπροσφορά…

Δεν έχουν όμως δικαίωμα να δυναμιτίζουν τον χώρο και να λειτουργούν εις βάρος των άλλων. 

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το τουρνουά PPT που διοργανώθηκε στο Arena Padel Club, μια εγκατάσταση με 3 σκεπαστά γήπεδα.

Την ώρα λοιπόν που διεξάγεται το συγκεκριμένο τουρνουά βγαίνει η εξής ανακοίνωση:

Μια απόφαση που δημιουργεί απορίες σχετικά με το πως ορισμένες κατηγορίες δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες ενώ άλλες επηρεάζονται.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν δύο τουρνουά το ίδιο Σαββατοκύριακο δημιουργώντας πρόβλημα πάνω από όλα στη συνοχή του χώρου του Padel, μετά στους παίκτες που πρέπει να διαλέξουν τουρνουά και τέλος στους διοργανωτές, που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στις εκδηλώσεις αυτές.

Στη συνέχεια ακολουθεί ποστ ενός εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ ο οποίος προχωράει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, που δημιουργεί έναν κάποιο προβληματισμό σε σχέση με την αρτιότητα και τις προδιαγραφές της κατασκευής των υποστέγων:

Όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένη υπόθεση όμως υπάρχει πλέον και εμπλοκή των αρχών, όποτε κάντε λίγο υπομονή και θα ακολουθήσουν ονόματα και περισσότερες λεπτομέρειες στις οποίες δεν μπορούμε ακόμη να αναφερθούμε.

Υ.Γ.: Μια γενική παρατήρηση. Μήπως θα ήταν σοφό επιχειρηματίες των οποίων τα κλαμπ βρίσκονται στον «αέρα» να επιδεικνύουν λιγότερο προκλητική συμπεριφορά μην βρεθούν προ εκπλήξεων;

Διαβάστε περισσότερα