Ο Γιώργος Πατούλης αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Παρά την προσπάθειά του να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν όταν η ηγεσία της ΝΔ αποδοκίμασε την απόφασή του να χορέψει ζεϊμπέκιο στο Ζάππειο -και μάλιστα σε ημέρα εθνικού πένθους λόγω της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο και του θανάτου του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη- ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής.

Περίπου τρεις ώρες μετά το επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Πατούλης έλαβε την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από λεπτό σε λεπτό.

Μαρινάκης: Σημαντική η συμβολή του Γιώργου Πατούλη – Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση για τον Χαρδαλιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, νωρίτερα σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού να στηρίξει στην περιφέρεια Αττικής τον Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στη αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς «θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να τρέξει την υποψηφιότητά του».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει για το εάν ο κ. Πατούλης θα διαγραφεί από τη ΝΔ αν επιμείνει στην υποψηφιότητά του, όπως συνέβη και στην περίπτωση του πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη, που κατεβαίνει υποψήφιος στην Δυτική Μακεδονία. «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω» δήλωσε λακωνικά.

Διαβάστε ακόμη: