Πέντε άτομα από τις φυλακές Αυλώνα επιχείρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης να αποδράσουν. Η απόδραση τελικά δεν ήταν επιτυχής καθώς έγιναν αντιληπτοί από τους φρουρούς των φυλακών, την τελευταία στιγμή.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι έφτσαν μια ανάσα από το να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την «κινηματογραφική» απόδραση που είχαν στήσει και να βρεθούν έξω από τις φυλακές Αυλώνα.

Η απόδραση στις φυλακές Αυλώνα

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, οι κρατούμενοι περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα έκοψαν μέρος του παραθύρου από το κελί τους και ακολούθως κατάφεραν να περάσουν στη νεκρή ζώνη, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει αντιληπτοί από οποιονδήποτε.

Στη συνέχεια και ακολουθώντας το σχέδιό τους, πέταξαν κουβέρτες στα συρματοπλέγματα που βρίσκονται στον μαντρότοιχο προκειμένου να σκαρφαλώσουν και να βρεθούν εκτός φυλακών, έχοντας στήσει μια επιτυχημένη απόδραση.

Έγιναν αντιληπτοί όταν έφτασαν στον τελευταίο μαντρότοιχο

Εκτελώντας πιστά το σχέδιο που είχαν στήσει οι πέντε ανήλικοι, κατάφεραν και έφτασαν στον τελευταίο μαντρότοιχο του σωφρονιστικού ιδρύματος. Σε εκείνο το σημείο και έγιναν αντιληπτοί από τους φρουρούς.

Μόλις οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από τον φρουρό αυτομάτως, στις φυλακές Αυλώνας, σήμανε συναγερμός για απόδραση.

Αποτέλεσμα, τέσσερις εξ αυτών να ακινητοποιηθούν αμέσως.

Ο πέμπτος δε σταμάτησε και επιχείρησε να σκαρφαλώσει, ωστόσο μετά από δύο προειδοποιητικές βολές που έριξε στον αέρα ειδικός φρουρός, εγκατέλειψε την προσπάθειά του και παραδόθηκε και ο ίδιος, χωρίς να καταφέρει την απόδραση που ήθελαν από τις φυλακές Αυλώνας.

Μαχαίρια και αυτοσχέδια σπαθιά μέσα στις φυλακές Αυλώνα

Λίγους μήνες πριν τη χθεσινή απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα, το σωφρονιστικό ίδρυμα είχε κάνει γνωστό πως μετά από αιφνίδιο έλεγχο των φρουρών είχαν βρεθεί στην κατοχή των κρατούμενων μαχαίρια, αυτοσχέδια σπαθιά, ναρκωτικά, ακόμα και ναργιλές.

Ειδικότερα, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πέντε αυτοσχέδια σπαθιά, δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδιο σουβλί, νάϊλον συσκευασία με τρία γραμμάρια χασίς, πέντε σιδηροσωλήνες και επτά τεμάχια σιδήρου, πέντε τμήματα μεταλλικού φρεατίου, τμήμα λαμαρίνας και υδραυλικά εξαρτήματα, αυτοσχέδιος ναργιλές και αυτοσχέδια συσκευή δερματοστιξίας, καθώς και οκτώ φορτιστές κινητών τηλεφώνων και καλώδια.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν, άμεσα, ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή..