ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΒΕΛΝΤΕ: Στον Ολυμπιακό η αγορά του στοίχισε 3.600.000 ευρώ (συν 1.400.000 ευρώ σε μελλοντικά μπόνους στόχων), παρότι η Λεχ Πόζναν είχε ξεκινήσει τις απαιτήσεις της από τα 6.000.000 ευρώ, όσα δηλαδή είναι και η σημερινή χρηματιστηριακή αξία, του διεθνή Νορβηγού εξτρεμ. Με τον 25χρονο Βέλντε και το αγγλικό μανατζερικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί, οι ερυθρόλευκοι είχαν συμφωνήσει σε όλα εδώ και περίπου 15 ημέρες, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πιεστεί το πολωνικό κλαμπ και μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και παζάρι να ενδώσει και να πέσει σχεδόν κατά το 1/3 από τις αρχικές απαιτήσεις τους!! Ο Βέλντε που υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τους Κυπελλούχους Ευρώπης είναι δεξιοπόδαρος αλλά που παίζει μόνιμα αριστερό εξτρέμ. Με ανάποδο πόδι και συγκλίνοντας προς τα μέσα για να εκτελέσει (1ος σκόρερ της Λεχ την περασμένη σεζόν, με 13 γκολ), όντας πολύ γρήγορος και σπουδαίος στο ένας εναντίον ενός! Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως έρχεται 100% έτοιμος αφού… πρόλαβε να παίξει ακόμη και στην πρεμιέρα του πολωνικού πρωταθλήματος με την Λεχ, της οποίας ήταν το αστέρι και από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες της…

 

ΜΠΡΑΪΑΝ ΧΙΛ: Ο Βέλντε δεν αποτελούσε πάντως την Νο1 επιλογή του Μεντιλίμπαρ για την θέση του αριστερού εξτρέμ στον νέο Ολυμπιακό. Ο “εκλεκτός” – προτεραιότητά του φέρεται πως ήταν συμπατριώτης του, κλασικός αριστεροπόδαρος, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί για 3 μήνες στην Σεβίλλη: ο λόγος για τον Χιλ, που έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 14.000.000 ευρώ!! Ο Ολυμπιακός όντως έκανε κίνηση για τον Χιλ, μίλησε με την Τότεναμ και τον παίκτη (με τον τελευταίο εννοείται και ο Μεντιλίμπαρ), αλλά εξαρχής ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Ο Χιλ ανήκει στην Τότεναμ, αγορά 25.000.000 το καλοκαίρι του 2021, αλλά δεν υπολογίζεται και βρισκόταν στην transfer list των “πετεινών”! Για την αγορά του η Τότεναμ δεν έπεφτε κάτω από 8ψηφιο ποσό (11.000.000) αλλά στο τέλος τον παραχώρησε με μονοετή δανεισμό στην ισπανική Τζιρόνα!

Πότε ανακοινώθηκε ο Χιλ από την Τζιρόνα; Την Δευτέρα 29 Ιουλίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βέλντε. Μπορεί να ήταν συμπτωματικό που συνέδεσαν, μπορεί και όχι (για…κάποιους)! Γιατί σύμφωνα με την ελληνό-αγγλική πιάτσα agents oι ερυθρόλευκοι επανήλθαν και το πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή για τον Χιλ! Ακόμη κι αν έπαιρναν δυο εξτρεμ, δανεικό τον Ισπανό και με αγορά τον Νορβηγό. Πήγαν δηλαδή για το κόλπο γκρόσο, και Χιλ και Βέλντε αλλά δεν τους… κάθισε!!!Μάλιστα δεν θα επηρεαζόταν η υπόθεση Ποντένσε, με την παραπάνω εξέλιξη αφού χωρούσαν στο ρόστερ μαζί με τον Πορτογάλο και οι Ζέλσον Μαρτίνς, Βέλντε, Μασούρα, Χιλ…

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ/ΤΕΤΕ: Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έχει… ανοίξει για τα καλά το πάρε – δώσε με την ποδοσφαιρική αγορά της Τουρκίας, από το προηγούμενο καλοκαίρι. Και λόγω… Ατζούν και όχι μόνο αφού κατά διαστήματα υπήρξαν αληθοφανή σενάρια που ήθελαν Τούρκους επενδυτές να μπαίνουν στην πράσινη ΠΑΕ! Την αρχή έκανε με τα 2.800.000 που έσκασε στις 17 Αυγούστου του 2023 στην Φενέρ για την αγορά του (επίσης Βραζιλιάνου) Γουίλιαν Αράο. Ακολούθησε η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ με αποδοχές 1.500.000 ευρώ και στα καπάκια η άφιξη Μπακασέτα (1.000.000 transfer fee στην Τράμπζονσπορ και συμβόλαιο με net ετήσιες αποδοχές 1.700.000 ευρώ στον κάπταιν της γαλανόλευκης).

Το κερασάκι μπήκε στις 14 του περασμένου Γενάρη, με τον δανεισμό, επίσης από την Φενέρ, του διεθνή Τούρκου στόπερ Ακαϊντίν!! Για να φτάσουμε στον τρέχοντα Ιούλιο, με τον “Mίστερ Σκάι” να τα σκάει χοντρά, πληρώνοντας τρελή υπεραξία, για την δεύτερη πιο ακριβή αγορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αυτή δηλαδή του Τετέ. Έχουμε και λέμε: η Γαλατά θα πάρει καθαρά 4.750.000 ευρώ ενώ την αποζημίωση στην (προηγούμενη ομάδα του) Σαχτάρ, που έχει επιδικαστεί, ύψους 2.500.000, την ανέλαβε ο… Αλαφούζος!! Σε διάφορες προμήθειες και δικαιώματα που συμφωνήθηκαν μίνιμουμ θα φύγουν 1.250.000, που θα πληρωθούν από το “τριφύλλι”!! Αν κάνουμε την σούμα βγαίνουν 8.500.000!!! Αν βάλουμε και τα 3.100.000 (το συμβόλαιο) του Τετέ ετησίως, μιλάμε για μακράν το κορυφαίο φετινό super deal της Super League (μέχρι τώρα) αφού για το πρώτο χρόνο όλο το deal θα κοστίσει συνολικά στους Κυπελλούχους Ελλάδας + 11.600.000 ευρώ!!!!!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΑΦΑΛΙΟΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ο έμπειρος ατζέντης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε εμπλοκή -και μάλιστα καταλυτική – στο μεταγραφικό super deal ΠΑΟ – Τετέ – Γαλατά!!! Μάλιστα συνολικά 4 ατζέντηδες, μαζί με τον δικό μας Fifa Agent, ενεπλάκησαν στην περίπλοκη και πανάκριβη μεταγραφή του Βραζιλιάνου!!! Στην τελική διαπραγμάτευση βεβαίως, την υπόθεση του Τετέ, όπως άλλωστε και εκείνη του Μπακασέτα, επίσης από την Τουρκία, τη χειρίστηκε και έφερε σε πέρας ο Γιάννης Παπαδημητρίου!! Ήταν η τέταρτη σημαντική κίνηση του στον φετινό προγραμματισμό της ομάδας αφού προηγήθηκαν εκείνες των Μπάλντοκ/Διέγκο Αλόνσο/Ίνγκασον, όλες με.. υπογραφή Παπαδημητρίου (αντιλαμβάνεστε πως από το πως θα πάει η σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής παίζει και την θέση του)!! Ο “Παπ”  χωρίς να διαρρεύσει πουθενά, ήταν τρεις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, φτάνοντας σε deal done την υπόθεση και ενώ υπήρχε ανταγωνισμός από Κορίνθιανς/Ατλέτικο Παραναένσε και ομάδα της Σαουδικής Αραβίας!!

Για να επανέλθω όμως, στον Έλληνα ατζέντη, που μαζί με Άγγλο συνεργάτη του, έτρεξαν μανατζερικά την δουλειά, ο Στράτος Φαφαλιός μέχρι τώρα εξελίσσεται σε… δυνατό παίκτη αυτού του καλοκαιριού. Αυτός στο 110% πιστώνεται ένα άλλο super deal, του Θωμά Στρακόσια (με ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ) στην ΑΕΚ, έχοντας κάνει μάλιστα στην άκρη τον official agent του διεθνή Αλβανού κίπερ, τον Φεντερίκο Παστορέλο! Θα μπορούσε μάλιστα να είχε κάνει και … χατ τρικ αφού βρισκόταν πίσω κι από τις τρεις προτάσεις της Ίπσουιτς στον Παναθηναϊκό για τον Ιωαννίδη (με την τελική και λιγότερο… διαφημισμένη να προσεγγίζει τα 30.000.000 μαζί με τα bοnus στόχων)!

Διαβάστε ακόμη: