Τα τριμηνιαία κέρδη των Starbucks ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, αλλά οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο.

Η Starbucks ανέφερε την Τρίτη τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά οι πωλήσεις του στο ίδιο κατάστημα έχασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν λιγότερο από 1% στις διευρυμένες συναλλαγές.

Με βάση έρευνα αναλυτών της Refinitiv, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή $1 προσαρμοσμένα έναντι 95 σεντς που αναμένονταν και έσοδα 9,17 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 9,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμενόμενα.

Ο γίγαντας του καφέ ανέφερε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου που αποδίδονται στα Starbucks ύψους 1,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 99 σεντς ανά μετοχή, από 912,9 εκατομμύρια δολάρια ή 79 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας αυξήθηκε στο 17,3% από 15,9%, λόγω των βελτιώσεων στην τιμολόγηση και την παραγωγικότητα.

Εξαιρουμένων των στοιχείων (Excluding items), τα Starbucks κέρδισαν 1 $ ανά μετοχή. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 12% στα 9,17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στο ίδιο κατάστημα αυξήθηκαν κατά 10%, λιγότερο των εκτιμήσεων του StreetAccount για 11%. Η αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στις διεθνείς αγορές της ήταν πιο ήπια από το αναμενόμενο.

Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα του γίγαντα του καφέ στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 7%, χάνοντας εκτιμήσεις 8,4%. Η Starbucks είπε ότι η επισκεψιμότητα πελατών αυξήθηκε κατά 1% το τρίμηνο.

Εκτός Βόρειας Αμερικής, οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα των Starbucks αυξήθηκαν κατά 24%,λιγότερο των εκτιμήσεων του 24,2%. Η βελτιωμένη ζήτηση στην Κίνα τροφοδότησε τη διεθνή ανάπτυξη της εταιρείας. Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα της Κίνας εκτοξεύτηκαν κατά 46% το τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: