30 μέρες απέμειναν για τις ευρωεκλογές και η αποχή είναι το Νο1 ζήτημα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου – αν και, ως γνωστόν, τα οργανωμένα κόμματα με δομή και συγκεκριμένους ρόλους για όλους μπορούν πάντα να πετυχαίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσον αφορά τη συσπείρωση των δυνάμεων στην τελική ευθεία.

Το γεγονός ότι στα τελευταία γκάλοπ η ΝΔ ανεβάζει στροφές στη συσπείρωση και το ποσοστό δείχνει, κατά την εκτίμησή τους, ότι οι πολίτες θα επανασυσπειρωθούν γύρω από το σύνθημα περί σταθερότητας και θα δώσουν εκ νέου και μαζικά «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβερνητική παράταξη.

Στην Πειραιώς συντονίζονται για την αποστολή θετικών μηνυμάτων προς τους πολίτες απέναντι -όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη- στη «συνταγή τοξικότητας» της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι δεν έχει προβληθεί αρκετά η θετική ατζέντα του έργου τους και πως στο πεδίο των πεπραγμένων έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Για αυτό και θα επιμείνουν στο να καταδείξουν απουσία πολιτικής πρότασης και ρεαλιστικού σχεδίου από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, που εν συνεχεία τη στρέφει στη ρητορική της καταγγελίας και των επιθέσεων.

«Να μην αφήσουμε την τοξικότητα να απλωθεί στον τόπο», κάλεσε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους και παρότρυνε να κάνουν κινήσεις υπέρ της ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες. Όποιος χρεωθεί την τοξικότητα θα δημιουργήσει και πολλές αντίρροπες δυνάμεις απέναντί του αλλά και αποχή.

Ο Κασσελάκης υπέπεσε σε μία τέτοια τοξικότητα όταν υποστήριξε σε βίντεο που ανέβασε ότι υπάρχουν υπουργοί «που δολοφονούν παιδιά».

Το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει εαρινή αντεπίθεση με τίτλο «Τίποτα δεν μένει αναπάντητο, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη».

Ο τίτλος αφορά την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να δοθεί σκληρή προεκλογική μάχη αναχαίτισης κάθε αρνητικού σχολίου ή κατηγορίας που θα ακουστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – και δη της αξιωματικής.

Έτσι έγινε και με το τοξικό σχόλιο στο βίντεο Κασσελάκη.

Διαβάστε ακόμη: