Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στο Καπιτώλιο, μια μέρα κατά την οποία οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές, τα βλέμματα έκλεψε ένας πολιτικός, ο οποίος καθόταν σε μια πλαστική καρέκλα ντύμενος σαν “κρεμμύδι”, απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Φυσικά μιλάμε για τον Μπέρνι Σάντερς, τον 79χρονο Δημοκρατικό γερουσιαστή από το Βερμόντ, η φωτογραφία του οποίου έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε κατευθείαν meme.
Ο Σάντερς καθόταν με σταυρωμένα πόδια και χέρια, ενώ την προσοχή τράβηξε το απλό χειμωνιάτικο μπουφάν και κυρίως τα χοντρά μάλλινα ζακάρ γάντια του, που αψηφούσαν τον άρρητο ενδυματολογικό κώδικα της περίστασης. “Στο Βερμόντ ξέρουμε από κρύο και δεν μας ενδιαφέρει και πολύ η εμφάνιση”, είπε ο Σάντερς, βλέποντας τη φωτογραφία του να κυκλοφορεί στο Ιντερνετ και να γίνεται φωτομοντάζ, μεταφέροντας τον ίδιο και την καρέκλα του στα πιο απίθανα σημεία.
Image
Tα γάντια που ολοκλήρωναν την “μπαμπαδίστικη” εμφάνιση του Μπέρνι, προέρχονται από μια δασκάλα από το Βερμόντ με την ονομασία Jen Ellis , η οποία του τα χάρισε πριν μερικά χρόνια όταν εκείνος έχασε το χρίσμα για την μάχη των Δημοκρατικών. Τα γάντια είναι κατασκευασμένα από επαναχρησιμοποιημένα μάλλινα πουλόβερ και fleece από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.