Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1942, ο Στάθης Κουλουκουντής μεγάλωσε στους κόλπους μιας εφοπλιστικής δυναστείας που μεγαλούργησε.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Μετά το τέλος των σπουδών του άρχισε να εργάζεται στα γραφεία της εφοπλιστικής εταιρίας Rethymnis & Kulukundis LTD στο Λονδίνο ξεκινώντας στην αρχή από το τμήμα Operations. Ικανός, έξυπνος και με διαίσθηση που σπάνια τον πρόδιδε ο Στάθης Κουλουκουντής ανέλαβε γρήγορα την ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις και τις ναυπηγήσεις των νέων πλοίων του ομίλου.

Στο Λονδίνο έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ τα καλοκαίρια επισκεπτόταν ανελλιπώς την Ελλάδα για διακοπές, ειδικά τη Σύρο, όπου διατηρούσε και κατοικία. Διετέλεσε μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (πρόκειται για την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου).

Διετέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια αντιπρόεδρος του και έχαιρε εκτίμησης στο City. Ήταν αδερφός του επίσης εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή. Ο τελευταίος τον αναφέρει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Απρόσιτες ακτές», στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στους κόλπους μιας ναυτιλιακής οικογένειας, εν προκειμένω της δικής τους.

stathis_2

Ο Ηλίας έφυγε πρώτος τον Ιούλιο του 2020 και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον ακολούθησε ο αδερφός του, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στάθης Κουλουκουντής είχε αφήσει το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια επιλέγοντας την Ελλάδα και την αγαπημένη του Σύρο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης ενώ η οικογένεια θα δεχτεί συλλυπητήρια σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Διαβάστε ακόμη: