Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που κατά καιρούς έχουμε όλοι αντιμετωπίσει. Οι γυναίκες περισσότερο γιατί ταλαιπωρούν τα μαλλιά με καθημερινές επεμβάσεις με αποτέλεσμα να έχουν πιο έντονα τα σημάδια.
Υπάρχουν τρόποι όμως να το αντιμετωπίσετε και να αποκτήσετε πιο πλούσια μαλλιά από ποτέ. Ας δούμε μερικά μικρά μυστικά για να μείνουν οι τρίχες στο κεφάλι σας.
Προσοχή στα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά τα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε είναι ικανά να σας αλλάξουν την σύνθεση του τριχωτού και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.
Επιλέξτε σαμπουάν με βότανα, με μέλι και γενικά με φυσικά συστατικά που θα αλλάξουν την ποιότητα της τρίχας και θα την δυναμώσουν. Μην λούζεστε καθημερινά είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια και οδηγεί σε τριχόπτωση.
Σταματήστε το καθημερινό stylling μαλλιών.
Πείτε όχι στο πιστολάκι και στο σίδερο μαλλιών για να δείτε τα μαλλιά σας να γίνονται πιο πυκνά. Προσπαθήστε να τα ισιώνετε μια φορά την εβδομάδα και να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά ώστε να μην τα ταλαιπωρείτε.
Προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ώρες καθημερινά, καθώς η μελατονίνη, η αντιοξειδωτική ορμόνη του ύπνου, επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος.
Αλλάξτε μαξιλαροθήκες. Αποχωριστείτε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες και προτιμήστε μεταξωτές η σατέν που είναι πολύ μαλακές και δεν επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής.
Ελέγξτε το σίδηρο σας, είναι η βασική αιτία τριχόπτωσης. Βάλτε καθαρό ελαιόλαδο μια φορά την εβδομάδα κάντε μασάζ και αφήστε το για 2-3 ώρες να μαλακώσει την τρίχα.