Σήμερα (24/04), ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι «ο κόσμος έχει φθάσει σε μία κατάσταση πιο επικίνδυνη ακόμη και από εκείνη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προήδρευσε της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την πολυμέρεια και τον ιδρυτικό Χάρτη του Οργανισμού, επειδή η Ρωσία έχει τη μηνιαία εκ περιτροπής προεδρία του δεκαπενταμελούς οργάνου για τον Απρίλιο. «Όπως συνέβαινε στον Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε φθάσει στο επικίνδυνο, ενδεχομένως ακόμη πιο επικίνδυνο, όριο», σημείωσε.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επέκρινε τη Ρωσία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «προκαλεί μαζικά δεινά και καταστροφές στη χώρα και τον λαό της», ενώ, τροφοδοτεί την «παγκόσμια οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού».

«Οι εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, όπως και οι κίνδυνοι σύγκρουσης, λόγω ατυχήματος ή λανθασμένου υπολογισμού», σχολίασε στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Διαβάστε ακόμη: