Αναζητώντας δροσιά και νερό να ξεδιψάσει, νεαρή αρκούδα κατέληξε σε δεξαμενή νερού.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Μεταμόρφωση των Ιωαννίνων, αναφέρει ο Ιάσων Μπάντιος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της οργάνωσης «Καλλιστώ».

Κάτοικοι της περιοχής αντελήφθησαν ότι το ζώο ήταν εγκλωβισμένο και ειδοποίησαν εγκαίρως το δασαρχείο και τους υπεύθυνους της «Καλλιστώ», που έσπευσαν άμεσα επί τόπου.

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για τη διάσωση του ζώου, που είχε εξαντληθεί κολυμπώντας, προκειμένου να μείνει στην επιφάνεια του νερού. Αφού οι υπεύθυνοι άδειασαν τη δεξαμενή δημιούργησαν μια ξύλινη ράμπα, μέσω της οποίας το ζώο κατάφερε να διαφύγει.

1-arkkou-1024x582
1-arkoudd-1024x475

Η αγροδεξαμενή που συγκεντρώνει τα νερά της βροχής για να ποτίζονται τα ζώα των κτηνοτρόφων της περιοχής δεν διαθέτει κάποιου είδους περίφραξη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα άγρια ζώα να πνιγούν, ενώ από τα ατυχήματα δεν αποκλείονται και οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάντιο, αυτές οι δεξαμενές, που είναι διάσπαρτες στον ορεινό όγκο είναι σωτήριες σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος και πρέπει να υπάρχουν, αλλά να εποπτεύονται τρόπον τινά.

Διαβάστε ακόμη