Ως γνωστόν, από την αρχή της διακυβέρνησης ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 δηλαδή και εντεύθεν, τις σχέσεις και τις επαφές με τους μεγαλοσχήμονες επιχειρηματικούς παράγοντες, Έλληνες μεγιστάνες, ολιγάρχες και διαπλεκόμενους, κρατούσε ο εκάστοτε επικεφαλής – διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, εν προκειμένω ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και παράλληλα Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, μέχρις ότου αποχώρησε λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών!

Οι επαφές με τους ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες, που αναλαμβάνουν έργα και προμήθεια του Δημοσίου και παράλληλα τυχόν ελέγχουν ΜΜΕ και πάσης φύσης εξωθεσμική εξουσία, είναι υπόθεση συνθέτη, πολύπλοκη, που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς και προϋποθέτει απόλυτη εμπιστοσύνη από τον πρωθυπουργό στο πρόσωπο που αναλαμβάνει τους συγκεκριμένους δύσκολους χειρισμούς!

Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση Δημητριάδη, η ευθύνη των επαφών αυτών έπεσε στο εναπομείναν Μαξίμου, πχ Γεραπετρίτης, ενώ ο ανασχηματισμός και η νέα κυβέρνηση ανέδειξαν τα πρόσωπα του Σταύρου Παπασταύρου ως Υπ. Επικρατείας και του Ι. Μπρατάκου ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, σε έναν ρόλο παραπλήσιο με εκείνον του Γρηγόρη Δημητριάδη στο παρελθόν!

Και οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι πρότινος, τις επαφές, τις σχέσεις αλλά και την διαχείριση των ισχυρών μεγαλοεπιχειρηματιών είχε αναλάβει να χειρίζεται το δίδυμο Παπασταύρου – Μπρατάκου!

Συνεπικουρούμενου ενίοτε από το πολύ στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, που είχε λόγο και άποψη!

Στις μέρες μας, μετά και την αποχώρηση των δύο προβεβλημένων υπουργών του Μαξίμου, Παπασταύρου και Μπρατάκου, από την κυβέρνηση, τα δεδομένα ως προς τον χειρισμό των σχέσεων με ολιγάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες και διαπλεκόμενους, αλλάζει οριστικά και οι πληροφορίες, που δεν δύναται να αμφισβητηθούν, λένε ότι εφεξής ο ίδιος ο πρωθυπουργός παίρνει την δύσκολη αυτή υπόθεση πάνω του και θα είναι ο ίδιος που θα συζητά, θα συνομιλεί και θα διαχειρίζεται τα κρίσιμα θέματα των μεγάλων επιχειρηματιών, μέσα από προσωπική επαφή και συναντήσεις!

Σε απλά λόγια, τέλος οι πάσης φύσεως μεσάζοντες και νταραβεριτζήδες, θεσμικοί και εξωθεσμικοί!

Οι σχέσεις εφεξής θα είναι direct, face to face, χωρίς ενδιάμεσους που τα μπερδεύουν στην …μετάφραση!

Και οι πληροφορίες, που δεν αμφισβητούνται, λένε ότι ήδη ξεκίνησαν οι επαφές και τα τραπεζώματα, σε νησί του Αιγαίου, των Κυκλάδων ειδικότερα, μετά συζύγων φυσικά!

Μια νέα εποχή αρχίζει! Φυσική συνέχεια; Ή απειλή ως προς την προηγούμενη τάξη πραγμάτων; Υπό την έννοια ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων!

Διαβάστε ακόμη: