Διαδήλωση για την αποφυλάκιση του influencer που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες των βιασμού, sex trafficking και σύστασης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, Άντριου Τέιτ, πραγματοποίησαν άγνωστοι νεαροί στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media φαίνονται οι νεαροί να περνάνε από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια να κατεβαίνουν την Ερμού φωνάζοντας το σύνθημα: «απελευθερώστε τον TopG», αναφερόμενοι στο παρατσούκλι.

 

Άντριου Τέιτ: Πώς συνελήφθη ο influencer βιαστής

Ο Άντριου Τέιτ, ο οποίος αναζητούνταν από τις αρχές με τις κατηγορίες του sex trafficking, συνελήφθη στη Ρουμανία. Μαζί συνελήφθη και ο αδελφός του, Τρίσταν. Ο 36χρονος Άντριου, ο 34χρονος Τρίσταν και δύο ακόμη γυναίκες, όπως αναφέρουν τα ξένα μαζικής ενημέρωσης, αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες βιασμού, sex trafficking και σύστασης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mirror τα δύο αδέλφια είχαν περάσει από τον ανακριτή και τον Απρίλιο, καθώς δύο κορίτσια είχαν ισχυριστεί ότι εξαναγκάστηκαν σε σεξουαλικές πράξεις από τους Τέιτ, παρά τη θέλησή τους. Ωστόσο τότε οι δυο τους αφέθηκαν ελεύθεροι, παρόλα αυτά η έρευνα συνεχίστηκε.

Όπως ανέφεραν οι Ρουμάνοι εισαγγελείς, οι αδελφοί Τέιτ και τα δύο άτομα «δημιούργησαν μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό τη στρατολόγηση και την εκμετάλλευση γυναικών αναγκάζοντάς τις να δημιουργήσουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Πρέπει να έχουν κερδίσει σημαντικά χρηματικά ποσά».

Ένας εκπρόσωπος του Άντριου Τέιτ ανέφερε στη Daily Mirror: «Δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες προς το παρόν σχετικά με τις αναφορές ότι έχουν συλληφθεί. Ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ τρέφουν τον μέγιστο σεβασμό για τις ρουμανικές αρχές και θα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο για να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Ενώ αρχικά είχε αναφερθεί ότι οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των δύο ανδρών από βίντεο του Τέιτ στο Twitter με το οποίο κοροϊδεύει την Τούνμπεργκ, τελικά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η ρουμανική εισαγγελία αρνήθηκε ότι η έντονη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Τέιτ και της Τούνμπεργκ βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν τα ίχνη του influencer. «Αυτό δεν σχετίζεται», δήλωσε στο AFP στις 30 Δεκεμβρίου η εκπρόσωπος της εισαγγελίας για την καταπολέμηση της μαφίας DIICOT, Ραμόνα Μπόλα.

«Για να διαπιστώσουμε αν ένα άτομο βρίσκεται στη χώρα ή όχι, χρησιμοποιούμε διαφορετικές μεθόδους. Το γεγονός ότι [ο Άντριου Τέιτ] δημοσίευσε ένα βίντεο εκείνο το βράδυ που δείχνει ένα κουτί πίτσας Jerry’s απλώς επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας ότι «εντάλματα σύλληψης και έρευνες» ήταν ήδη σε ισχύ.

Η εισαγγελία ερευνά τον Τέιτ από τις αρχές του 2021 και είχε ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στη βίλα του στην Ρουμανία ον Απρίλιο του 2022.

Σε επικοινωνία με το AFP στις 30 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε ότι το tweet της ακτιβίστριας για την ανακύκλωση κουτιών πίτσας ήταν «ένα αστείο» και ότι η ακτιβίστρια για το κλίμα «δεν είχε έρθει σε επαφή με τις ρουμανικές αρχές».

Η δικηγόρος που συνέδεσε πρώτη τα κουτιά πίτσας με τη σύλληψη της Τέιτ δημοσίευσε έκτοτε ένα επεξηγηματικό thread, όπου παράδεχεται ότι η κριτική που της ασκήθηκε «είναι κάπως δικαιολογημένη» για τη σύγχυση που προκάλεσε η αρχική της διατύπωση.

Πριν από τη δημοσίευση του βίντεο, υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι ο Τέιτ βρισκόταν στη Ρουμανία και δεν το έκρυβε. Για παράδειγμα, στις 25 Δεκεμβρίου, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με ένα ορεινό τοπίο με τη λεζάντα «Ρουμανία».

Άντριου Τέιτ: Τι είχε γράψει με την Γκρέτα στο Twitter

Ο Τέιτ είχε γράψει απευθυνόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια στο Twitter: «Έχω 33 αυτοκίνητα», ενώ στην ανάρτησή του έκανε αναφορά σε μια Bugatti και δύο Ferrari, σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους» συμπλήρωσε ο influencer απευθυνόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια.

«Ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο [email protected]» του απάντησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «μικρ…τσούτσ@νηενέργεια@βρεςνακάνειςκάτιστηζωήσου.com».

Με τη σειρά του ο 36χρονος influencer έστειλε στη διεύθυνση e-mail και στις αστυνομικές αρχές, εν αγνοία του, ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο φαίνεται να καπνίζει πούρο και να του σερβίρεται μία πίτσα με ρουμανικό λογότυπο, ενώ συνεχίζει την κόντρα με την ακτιβίστρια, κοροϊδεύοντας την. Στη λεζάντα του συγκεκριμένου βίντεο σημείωσε: «Σε ευχαριστούμε που επιβεβαιώσατε της διεύθυνσης email σας ότι έχετε μικρό πέος Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο κόσμος είναι περίεργος και συμφωνώ ότι πρέπει να αποκτήσεις μια ζωή».

Κατά τη διάρκεια του βίντεο ο Τέιτ ζήτησε από ένα άτομο εκτός οθόνης, να του δώσει μία πίτσα, αλλά τους υπενθυμίζει να μην την ανακυκλώσουν σε μια προσπάθεια να ειρωνευτεί την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη: