Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Αντίστροφή μέτρηση για το νέο ξεκίνημα

-Ευκαιρίες και παγίδες για το Χρηματιστήριο κρύβουν οι επόμενες εβδομάδες
– «Αυτοπεποίθηση» της αγοράς από τα νέα ρεκόρ στους δείκτες
– Τι αλλάζει με το rebalancing
– Οι νέες θετικές εκθέσεις για τις τράπεζες, το χρονοδιάγραμμα των stress tests, τα σενάρια για την πώληση των μετοχών του ΤΧΣ, και πότε έρχονται τα μερίσματα
– Τι φοβάται η ΕΚΤ για τον τραπεζικό κλάδο


Τσιπάκια και Τεχνητή Νοημοσύνη ωθούν την Nvidia στο $1 τρισ.!
Στο κλειστό κλαμπ των Amazon και Apple εισέρχεται ο τεχνολογικός κολοσσός


Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, ο Ελληνορώσος ολιγάρχης και ο εφοπλιστής με τους ισχυρούς δεσμούς με το σύστημα Πούτιν
-Το τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε ηγούμενους και Σαββίδη!
-Το φερόμενο τρίγωνο χρηματοδότησης της «Νίκης» και ο… ταμίας που προωθούσε «το χρήμα» σε εκκλησιαστικές οργανώσεις!
-Η αυτοδυναμία δίνει οριστικό τέλος στην περίοδο ανοχής του Ρώσου ολιγάρχη που πολέμησε όσο κανείς τον πρωθυπουργό μέσα από τα ΜΜΕ που ήλεγχε και την στήριξη – χρηματοδότηση ακροδεξιών κομμάτων!


O όμιλος Ελλάκτωρ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης της PWC με την Grant Thornton!
-Ο Μ. Ψάλτης, κολλητός Σκέρτσου (με το μπλοκάκι) – Ανδριόπουλου (Dimand) με τις αναθέσεις του Μαξίμου χάνει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο έναν χρόνο πριν το rotation!


Η Πόπη, ο Γιώργος και ο επιχειρηματίας στη μέση
Θυμάστε το γνωστό άσμα του Λε.Πα. «Από ’δώ η γυναίκα μου, κι από ’δώ το αίσθημά μου»; Κάπως έτσι γνωστός επιχειρηματίας το παίζει κομματικά σε διπλό ταμπλό!
Ο παράγοντας αυτός σε κάθε ένα από τα κόμματα εξουσίας έχει και από έναν «δικό του» άνθρωπο δίπλα στον αρχηγό σε ειδικό ρόλο παρέμβασης, επιρροής, μεταφοράς πληροφοριών!


Από λάθος σε λάθος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του Ιουνίου
– Κυρίαρχη η Ν.Δ. εξακολουθεί να βάζει την ατζέντα στον δημόσιο διάλογο
– Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με νόμο που υπερψήφισε, και το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κυρίαρχο θέμα τον φόρο μερισμάτων και ζητά αύξηση του ΕΝΦΙΑ!


Η σύγκρουση Ντόρας – Σέβης για την πρωτιά στα Χανιά, που «άναψε φωτιές» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον – Σε ποιους έκοψε την «καλημέρα» ο Κυριάκος!

-Προκλήθηκε ανεξέλεγκτη σεναριολογία – συνωμοσιολογία χωρίς βάση, φυσικά!
-Οι προσωπικές σχέσεις προσώπων κοντά στον Κυρ. Μητσοτάκη με την κυρία Βολουδάκη «ποινικοποιήθηκαν» αυθαιρέτως, ως δήθεν μέρος σχεδίου αποδόμησης της κυρίας Μπακογιάννη!


Ελέγχονται τρεις από ΣΔΟΕ και Αρχή για το ξέπλυμα
-Επώνυμος εκκλησιαστικός παράγων και νεαρός επιχειρηματίας για υπέρμετρο πλουτισμό και νομιμοποίηση εσόδων μετά από ανώνυμες καταγγελίες!
-Από κοντά και πολύ γνωστός εφοπλιστής «σήκωσε» προσωπικά από εταιρικό λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά! Χτύπησε κόκκινο στην ΤτΕ που ενημέρωσε τις ανεξάρτητες Αρχές!


Στις δαγκάνες ΣΔΟΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ δύο πολιτικά πρόσωπα – παράγοντες για περίεργες και ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων
– Ελέγχονται φορολογικές δηλώσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί, πόθεν έσχες! – Φήμες ότι οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι έπιασαν λαυράκια και πως σύντομα θα παρέμβει η Αρχή για το ξέπλυμα!


Ο Στ. Παπασταύρου στη θέση Γεραπετρίτη στο Μαξίμου, με αυξημένες αρμοδιότητες – Παραμένουν ισχυροί Σκέρτσος και Μπρατάκος
-Στο υπ. Οικονομικών ο Χατζηδάκης – Ο μυστηριώδης λόγος που «κάηκε» ο Σταϊκούρας!
-Φήμες για Κεραμέως στο υπ. Δικαιοσύνης – Αναζητείται υπουργείο για τον Γεραπετρίτη – Ίσως το Εσωτερικών, αν δεν συγχωνευθεί με το Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον Πιερρακάκη!


Δύο επιχειρηματικά συστήματα και ένας εξωθεσμικός παράγων στηρίζουν Μηταράκη για υπ. Προστασίας του Πολίτη
-Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστηρίζει σε στενό του περιβάλλον ότι έχει αποσπάσει το ΟΚ από Μητσοτάκη!


Ο Τζώρτζ Τσούνης φέρεται να παρεμβαίνει για να εκτονωθεί κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ δύο πολιτικο-επιχειρηματικών πλευρών!


Για ποιους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες ακούγεται ότι το παιχνίδι σε «διπλό ταμπλό» που έπαιξαν προεκλογικά, στο τέλος το… «πλήρωσαν» και μάλιστα… πολύ ακριβά;

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί EKTAΚΤΩΣ την Παρασκευή 2 Ιουνίου!

Διαβάστε περισσότερα