Αντιδράσεις προκάλεσαν φωτογραφίες του οίκου Balenciaga, όπου δύο μικρά κορίτσια, κρατούν λούτρινα ζωάκια ντυμένα με κάτι που θύμισε σε ορισμένους στολές BDSM. Ο οίκο μόδας, που έχει γίνει πολλάκις αντικείμενο σχολιασμού λόγω των τολμηρών καμπανιών του, παρουσιάζει δύο μικρά μοντέλα με ρούχα Balenciaga και λούτρινα στα χέρια.Το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά φαίνεται να κρατά από λουρί το παιχνίδι του, το οποίο φορά διχτυωτό μπλουζάκι και έχει ένα λουκέτο στο λαιμό. Παράλληλα, το άλλο μικρό μοντέλο κρατά ένα μωβ λούτρινο που φορά δερμάτινα λουριά που θυμίζουν BDSM στολή.

Οι φωτογραφίες δεν ξέφυγαν από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξοργίστηκαν, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση «τρομακτική και λάθος».

«Νόμιζα ότι οι άνθρωποι τρολάρουν, αλλά όχι. Είναι αληθινό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Balenciaga εγκατέλειψε το Twitter. Δεν θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνοι. Ναι, αυτά είναι παιδιά που κρατούν αρκουδάκια ντυμένα με ρούχα bondage» σημείωσε ένας χρήστης του Twitter.

«Φοβάμαι πόσοι ενήλικες πρέπει να έχουν εμπλακεί σε αυτό», ανέφερε ένας άλλος, ενώ κάποιος σχολίασε: «Γονείς, φωτογράφοι, copy writers, web designers, προσωπικό γραφείου σχεδιασμού, παραγωγοί, διευθυντές, διαφημιστές. Και κανένας από αυτούς δεν σκέφτηκε “περιμένετε ένα λεπτό;”».