Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο να αντικαθιστά στην ηγεσία του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» τον ιδρυτή του και καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, που εκτίει ποινή κάθειρξης στη φυλακή.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, η συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να κλειδώσει εντός της βδομάδας, και εν συνεχεία θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα αναλάβει πρόεδρος, με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου και κυρίως της δικαστικής μάχης που αναμένεται να δοθεί στις 5 Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Κατά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο κ. Κανελλόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου «κόμματος Κασιδιάρη», ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό του, καθώς κι ότι ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας».

Στην ερώτηση πως θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή «εικονικής ηγεσίας», προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του τελευταίου νόμου που ουσιαστικά επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε: «Ε όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κανελλόπουλος είχε ιδρύσει τον Φεβρουάριο του 2022 τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα δεν αποκλείεται, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει τη συμμετοχή του «κόμματος Κασιδιάρη» στις εκλογές, να επανέλθει με τη δική του πολιτική Κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα