Σε λειτουργία τέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Taxisnet και οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2020 έως τις 27 Ιουλίου.

Η καταβολή του φόρου θα πραγματοποιηθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2022. Εφόσον η δήλωση υποβληθεί μέχρι την 28η Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2021, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου έκπτωση 3%.

Εμπρόθεσμες θεωρούνται και οι δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 27 Αυγούστου, ωστόσο οι φορολογούμενοι θα χάσουν το δικαίωμα της έκπτωσης σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής και θα πρέπει να καταβάλουν διπλή δόση (Ιουλίου – Αυγούστου) έως το τέλος Αυγούστου.

Βήμα – βήμα η διαδικασία στο taxisnet για τη φορολογική δήλωση

  1. Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
  2. Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
  3. Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  4. Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  5. Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  6. Υποβάλω τη δήλωση.
  7. Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Σταϊκούρας: Τι είπε για φορολογικές δηλώσεις, ενοίκια, αναστολές