Αριθμός ρεκόρ επενδυτικών συμφωνιών υπογράφηκαν στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής της 20ης εκθεσιακής διοργάνωσης της China-ASEAN Expo που έγινε χθες, Κυριακή, στη Νανίνγκ, που είναι η πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας Κουανγκσί Τσουάνγκ στη νότια Κίνα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, στην εναρκτήρια τελετή υπογράφηκαν συμφωνίες για 470 προγράμματα επενδυτικής αξίας 487,3 δισεκατομμυρίων γιουάν (62,80 δισεκατομμυρίων ευρώ). Ποσοστό μεγαλύτερο από το 65% των αναφερόμενων επενδύσεων έχει ως τομέα υλοποίησης την βιομηχανική παραγωγή προϊόντων.

Ο αριθμός των συμφωνιών, το συνολικό ύψος των επενδύσεων, αλλά και το μερίδιο του τομέα της βιομηχανικής παραγωγής στο σύνολο των επενδύσεων, έχουν καταγράψει αριθμούς ρεκόρ την φετινή χρονιά, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η 20η έκθεση China-ASEAN Expo άνοιξε το Σάββατο στο Nanning, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας, με σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις να συμμετέχουν.

Το ποσοστό συμμετοχής φέτος σηματοδοτεί αύξηση 18,2% από 1.653 επιχειρήσεις στην περσινή έκθεση. Οι εκθέτες το 2023 περιλαμβάνουν 350 Global Fortune 500 και κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο, καθώς και αντιπροσωπείες από περισσότερες από 40 χώρες και περιοχές.

Ο εκθεσιακός χώρος της φετινής έκθεσης έφτασε τα 102.000 τετραγωνικά μέτρα. Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν 19 φόρουμ υψηλού επιπέδου και περισσότερες από 70 δραστηριότητες οικονομικής και εμπορικής προώθησης.

Διαβάστε ακόμη: