Οι μετοχές του Κινεζικού ομίλου ακινήτων Evergrande Group υποχώρησαν 25% στην έναρξη των συναλλαγών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ύστερα από την είδηση ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αρχές συνέλαβαν ορισμένα άτομα από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας, ξεκινώντας μια νέα έρευνα που θα μπορούσε να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στα δεινά της εταιρείας.

Η Evergrande, η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο σειράς εταιρειών που ήρθαν αντιμέτωπες με τη χρεοκοπία στην Κίνα από τα τέλη του 2021 που έχουν συγκλονίσει τις παγκόσμιες αγορές και έχουν πυροδότησε φόβους για μετάδοση του φαινομένου και πέρα από τα σύνορα.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ανεστάλη για 17 μήνες έως τις 28 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών από δυσαρεστημένους επενδυτές στα κεντρικά γραφεία της Evergrande στο Shenzhen το 2021, ο Du Liang αναγνωρίστηκε από το προσωπικό ως γενικός διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της Evergrande.

Οπως λέει το πρακτορείο Reuters “πρόσφατα, οι αρχές έλαβαν ποινικά υποχρεωτικά μέτρα κατά του Du και άλλων υπόπτων στην Evergrande Financial Wealth Management Co”, ανέφερε η αστυνομία στη νότια πόλη Shenzhen σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ του Σαββάτου. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο Du ήταν μεταξύ των συλληφθέντων και η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ατόμων που κρατήθηκαν, τις κατηγορίες ή την ημερομηνία κράτησης.

Διαβάστε ακόμη: