Οι περισσότερες ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς η προσοχή στράφηκε στην πρώτη πιθανή μείωση των επιτοκίων από τη Fed μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, με τις αγορές του Χονγκ Κονγκ να ηγούνται των κερδών.

Οι traders δίνουν πιθανότητα 56% για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης και πιθανότητα 44% για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το CME Fedwatch.

Οι ιαπωνικές μετοχές υποαπέδωσαν, μετά τις ακραίες διακυμάνσεις αυτή την εβδομάδα εν μέσω ήπιων σημάτων για τον πληθωρισμό και hawkish δηλώσεων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Η συνεδρίαση της BOJ την επόμενη εβδομάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το Χονγκ Κονγκ ενισχύεται, οι κινεζικές αγορές παραμένουν αμετάβλητες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Παρασκευή, διευρύνοντας την ανάκαμψη στην τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ωστόσο, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν οριακή άνοδο από τα χαμηλά επτά και πλέον μηνών.

Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά περίπου 0,9%.

Και οι δύο δείκτες είχαν οριστεί για ένα ήπιο τέλος της εβδομάδας, αφού κατέγραψαν άγριες διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν κάποια ήπια μηνύματα για τον πληθωρισμό και τα γερακίστικα σχόλια από τους αξιωματούχους της BOJ.

Διαβάστε ακόμη: