Οι αμρικανικές μετοχές άνοιξαν με άνοδο σήμερα Πέμπτη μετά από μια άλλη έκθεση που συνεπάγεται συγκράτηση του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 45 μονάδων, ή 0,1%. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,3% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,7%.

Μειωμένος και ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Μάρτιο

Ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαρτίου, ένα μέτρο των τιμών που πληρώνουν οι εταιρείες και συχνά ένας κορυφαίος δείκτης του πληθωρισμού των καταναλωτών, μειώθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι των προσδοκιών για σταθερές τιμές.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, οι βασικές τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,1% σε μήνα σε μήνα, πολύ καλύτερα από την αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Μαρτίου για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη έδειξε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια ύφεση είναι στον ορίζοντα

Ωστόσο, τα κέρδη παρέμειναν αρκετά χαμηλά καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια ύφεση είναι στον ορίζοντα.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης με πτώση.

Ο S&P 500 έκλεισε 0,41% χαμηλότερα, ενώ ο Nasdaq Composite πτώση 0,85%. Ο Dow διέκοψε ένα σερί τεσσάρων ημερών, κλείνοντας την ημέρα με πτώση 38,29 μονάδων, ή 0,11%.

Το συναίσθημα των αναλυτών άλλαξε το απόγευμα μετά τη δημοσίευση πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Fed αναμένει ότι η πρόσφατη τραπεζική κρίση θα προκαλέσει ήπια ύφεση αργότερα φέτος.

«Η Wall Street πέρασε από την εστίαση σε μια πιο ήπια από το αναμενόμενο έκθεση πληθωρισμού στο Fed Minutes που προκάλεσε ανησυχίες για ύφεση καθώς η περαιτέρω τραπεζική αναταραχή θα μπορούσε να είναι προ των πυλών καθώς πλησιάζουν τα τραπεζικά κέρδη», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Διαβάστε περισσότερα