Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν την πορεία για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς πλησιάζει το νέο έτος.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου του Δημοσίου ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,829%.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου του Υπουργείου Οικονομικών αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,266%. Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και το αν θα χτυπήσει πραγματικά η πολυαναμενόμενη ύφεση, παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών καθώς πλησιάζει το 2024.

Μετά την τελευταία της συνεδρίαση στις αρχές του μήνα, η Fed σημείωσε ότι αναμένει να μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές το επόμενο έτος και ο πληθωρισμός να υποχωρήσει περαιτέρω.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έχουν προκαλέσει αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την πιθανότητα να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες της Fed για το 2024.

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα για το πότε θα έρθουν αυτές οι μειώσεις επιτοκίων και εάν θα είναι αρκετές για να αποφευχθεί η ύφεση στις ΗΠΑ, καθώς τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά ακόμη και μετά τις μειώσεις.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, οι αγορές αναμένουν την πρώτη μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, η οποία θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας του έτους.

Διαβάστε ακόμη: