Οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν τη θετική δυναμική την Τρίτη, παρά το γεγονός ότι οδεύουν προς τη χειρότερη μηνιαία επίδοση του έτους, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια αναταραχή οικονομικών δεδομένων και οικονομικών αποτελεσμάτων εισηγμένων εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε αμετάβλητος πριν ενισχυθεί κατά 0,7%, με τους κλάδους σχεδόν όλους υψηλότερα. Ο δείκτης υποχώρησε περισσότερο από 4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1,12%, καθώς οι μετοχές της BP στο Λονδίνο που είναι εισηγμένες στο Λονδίνο υποχώρησαν 4% αφού έχασε τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7328.01 μονάδες στη γραμμή μη μεταβολής. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται θετικά κατά 0,36% στις 14770.06 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,80% στις 6879.49 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27655.79 μονάδες αυξημένος κατά 1,16%. Ο ισπανικός δείκτης IBEX διαπραγματεύεται πτωτικά στις 9009.4 κατά 0,05%.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο χαμηλό δύο ετών στο 2,9% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία την Τρίτη. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 3,1%.

Εν τω μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία Eurostat ανέφερε ότι η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, κάτω από την πρόβλεψη για στασιμότητα.

Οι μετρήσεις έρχονται αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα διέκοψε το ρεκόρ 10 διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές της Ιαπωνίας μείωσαν τις απώλειες μετά την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ άλλες περιφερειακές αγορές υποχώρησαν καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε απροσδόκητα στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη: