Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης καθίσταται προβληματικός εξ αιτίας μιας σειράς γεγονότων που αναγκαστικά διαμορφώνουν ένα θολό πολιτικό τοπίο.

Στο Μαξίμου ανησυχούν για την αύξηση-μαμούθ στο ενεργειακό κόστος και το κύμα ακρίβειας.

Με δεδομένο ότι οι παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν νέες αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα τον Ιανουάριο εξαιτίας του δυσβάστακτου ενεργειακού κόστους, στην κυβέρνηση αναζητούν εναγωνίως πρωτοβουλίες ικανές να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την αύξηση της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου των νοικοκυριών, αλλά αυτό δεν αρκεί για να προστατευτεί η αγοραστική δύναμη των οικονομικά αδύνατων.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι διάφορα κέντρα προεξοφλούν το λεγόμενο μαύρο σενάριο, που προβλέπει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του χρόνου.

Μια τέτοια εξέλιξη συνιστά ασύμμετρη απειλή για την οικονομία της χώρας μας με απρόβλεπτες συνέπειες που θα προκαλέσουν επικίνδυνους κραδασμούς σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Γιαυτό τα σενάρια για προσφυγή σε εκλογές είναι στον αέρα, αφού όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.