Θέαμα μπορεί να μην είχε, ήταν όμως κλασικό Βρετανικό ντέρμπι. Πολλές προσωπικές μονομαχίες, δυνατά μαρκαρίσμα και λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το τελικό 0-0 να κρατάει ζωντανούς τους Σκωτσέζους στο κυνήγι της πρόκρισης για την φάση των 16 του Euro. Από την άλλη η Αγγλία, μετά από την πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία, πάλι προβλημάτισε με την εμφάνιση της.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 4’, με το σουτ του Άνταμς να βρίσκει στο σώμα του Στόουνς. Στο 11′, ήταν η σειρά των Άγγλων να απειλήσουν με το πλασέ του Μάουντ από το ημικύκλιο της περιοχής να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάση, τα «τρία λιοντάρια»… άγγιξαν το γκολ, όταν ο Στόουνς σηκώθηκε εντελώς ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι του Μάρσαλ. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν εμφανές πως είχαν βρει ρυθμό και ψυχολογία, με τον Μάουντ να σπαταλάει μοναδική ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα, αστοχώντας από το… μισό μέτρο!

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Σκωτία έκανε αισθητή την παρουσία της στο επιθετικό κομμάτι και μάλιστα με τεράστια διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Ο’ Ντόνελ έπιασε έναν «κεραυνό» στην κίνηση, με τον Πίκφορντ να πέφτει και να βγάζει εντυπωσιακά στην κάτω δεξιά του γωνία. Στη συνέχεια της φάσης, ο Άνταμς πήρε το ριμπάουντ, η κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Άγγλους να μπαίνουν αποφασισμένοι να πιέσουν και να φτάσουν γρήγορα σε ένα εύκολο γκολ. Στο 48’, ο Ρόμπερτσον έκανε σωτήριο τάκλιν προ του Φόντεν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε ο Μάουντ και με ένα πολύ δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μάρσαλ, ο οποίος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 55′, ήταν η σειρά του Τζέιμς να απειλήσει, όταν μετά από ωραία ανάπτυξη των Άγγλων, η μπάλα έφτασε στα πόδια του μπακ της Τσέλσι, το πλασέ του όμως πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Στο 57′, η Σκωτία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Άνταμς πάντως να καθυστερεί αρκετά να εκτελέσει εντός περιοχής, με αποτέλεσμα να τον κλείσουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Η καλύτερη στιγμή της Σκωτίας στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 78′ της αναμέτρησης σε σέντρα από τα αριστερά και σουτ του Άνταμς στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πίκφορντ.

Ο Στέρλινγκ πάτησε περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Ρόμπερτσον και έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι σε πάτημα του αμυντικού της Λίβερπουλ αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς όπως και το VAR.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν (63′ Γκρίλις), Τζέιμς, Κέιν (75′ Ράσφορντ), Στέρλινγκ,.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Ο’ Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (87′ Νίσμπετ), Γκίλμουρ (76′ Άρμστρονγκ).