Η Αγγλία δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να κερδίσει την Κροατία στο «Γουέμπλει» 1-0. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν αρκετό άγχος παρότι έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους και χρειάστηκαν ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ για να πάρουν το τρίποντο στην πρεμιέρα του Euro.

Το ματς

Καταιγιστική ήταν η Αγγλία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, δείχνοντας σαφέστατη διάθεση να πάρει από την αρχή τα ηνία στο σκορ, έχοντας δοκάρι στο 6’ με τον Φόντεν και μία εξαιρετική στιγμή στο 9’, με το σουτ του Φίλιπς να το εξουδετερώνει ο Λιβάκοβιτς.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια… ωδή στην τριάδα της μεσαίας γραμμής των Κροατών, καθώς Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς και φυσικά ο Μόντριτς κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, ουσιαστικά αφόπλισαν τη φλύαρη και πολλές φορές αμήχανη Αγγλία, κρατώντας με πολύ μεγάλη άνεση το μηδέν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στο ίδιο τέμπο κύλησαν και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και ήταν εμφανές ότι για να αλλάξει κάτι, θα έπρεπε να υπάρξει μια στιγμή έμπνευσης από έναν ποδοσφαιριστή, ώστε να σπάσει η μονοτονία. Τελικά, αυτή σημειώθηκε στο 57’, όταν ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας, ο Φίλιπς, με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Στέρλινγκ, που πλάσαρε, αλλά το τάκλιν του Βρσάλικο και ο Λιβάκοβιτς, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέιν έχασε την ευκαιρία για να «σκοτώσει» το ματς, καθώς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, αλλά το παιχνίδι αποδείχθηκε ότι είχε… ολοκληρωθεί.

Αγγλία: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ – Φίλιπς, Ράις, Μάουντ – Στέρλινγκ (90′ + 1′ Κάλβερτ-Λιούιν), Φόντεν (71′ Ράσφορντ) – Κέιν (82′ Μπέλινγχαμ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς – Bρσάλικο, Βίντα, Τσαλέτα-Τσαρ, Γκβάρντιολ – Κόβατσιτς (85′ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70′ Βλάσιτς) – Κράμαριτς (70′ Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς