22 Οκτωβρίου του 1988. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ, και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες τον υποδέχονται αποθεώνοντάς τον.

Ανδρέας Παπανδρέου: 30 χρόνια από το «διάσημο νεύμα» του στην Δήμητρα Λιάνη

Εκείνη την στιγμή, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, γράφτηκε η ιστορία του πιο «διάσημου νεύματος».

Στα… μισά της σκάλας του αεροπλάνου που κατέβαινε, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ανδρέας Παπανδρέου, κοντοστάθηκε, γύρισε και με ένα νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη σχέση τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αποθέωσε και τους δύο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ανδρέας Παπανδρέου – Δήμητρα Λιάνη: Το ειδύλλιο που «τάραξε» την Ελλάδα

Ο έρωτας του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη υπήρξε ένα «θυελλώδες» ειδύλλιο το οποίο «τάραξε» την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Άπειρες σελίδας γράφτηκαν στον τύπο της εποχής, για το «love to hate» ζευγάρι.

Η Δήμητρα Λιάνη ήταν αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος το 1982, ύστερα από εισήγηση του αδελφού της, Γιώργου.

Η σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε το 1986 και δυο χρόνια αργότερα, το 1988, με το ιστορικό νεύμα στο αεροπλάνο , επισημοποιήθηκε.

Στις 13 Ιουλίου του 1989, το ζευγάρι παντρεύτηκε! Αυτός ήταν ο τρίτος γάμος για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο συγκεκριμένος γάμος ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Ο 70χρονος τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο μέχρι πριν 11 ημέρες πρωθυπουργός της χώρας, έκανε πράξη αυτό που όλοι περίμεναν μόλις έβγαινε το διαζύγιο του από τη Μαργαρίτα Τσαντ, να παντρευτεί την 35χρονη αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη.

Εκείνη την εποχή, κάποιοι άρχισαν να τα «βάζουν» με τη Λιάνη, ενώ κάποιοι άλλοι τα «έβαζαν» με τον Παπανδρέου για την ανέγερση της βίλας στην Εκάλη εν μέσω πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων.

Τότε ήταν που ο τζέντλεμαν Ανδρέας Παπανδρέου υπερασπιζόμενος την εκλεκτή της καρδιάς του, είπε την περίφημη φράση «Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα»!