Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», χαρακτήρισε ως «τομή που καλώς έγινε» τη ρύθμιση στο νόμο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η αντιπολίτευση βούτηξε προς τα αριστερά, δεν ψήφισε επί της αρχής και χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν κάποια άρθρα, ενώ έμεινε μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης «να κάνουν πάρτυ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι πρέπει να δρομολογηθεί η κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία όμως θα πάρει χρόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη σταδιακών μεταβολών από την Α΄ έως την Γ’ Λυκείου.

Για τα Τέμπη

Σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και την εξεταστική σχολίασε «η πλειοψηφία της ΝΔ λέει ότι φταίει ο σταθμάρχης. Με ποια διαδικασία αξιολογήθηκε αυτός ο άνθρωπος;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

«Έχει αποτύχει πλήρως στην υπόθεση η κυβέρνηση και βασική ευθύνη της είναι ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση», υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επιπλέον, δήλωσε ότι για τους «Δημοκράτες» αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης η οποία είναι το βασικό πρόβλημα του 21ου αιώνα και απειλεί σε όλα τα επίπεδα την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: