Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το εμβληματικό έργο του Ελληνικού είναι μια επένδυση σύνθετη, με αναφορά στην κοινωνία και σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής ζωής!

Και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποκλειστικά και μόνο ένα real estate project, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την έμφαση που δίνει η διοίκηση της Lamda στα luxury διαμερίσματα του Marina Tower ή των 27 βιλών πάνω στη θάλασσα, που απευθύνονται σε πολύ υψηλά βαλάντια και αφορούν στενά μια ελίτ του χρήματος και της επιχειρηματικότητας!

Το Ελληνικό είναι το …όλον! Και όχι οι αποσπασματικές εκδοχές και εκφάνσεις του που αναδεικνύονται και πατρονάρονται επικοινωνιακά προκειμένου να καλύψουν διοικητικές αδυναμίες, ένα άτολμο και χωρίς φρέσκιες ιδέες μάνατζμεντ και στελεχιακό δυναμικό που δεν ανταποκρίνεται στα κελεύσματα και τις προκλήσεις των καιρών!

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση ήδη διατυπώνεται προβληματισμός για την πρόοδο του έργου!

Και έχει μεταφερθεί η ανησυχία αυτή αρμοδίως στην διοίκηση της εισηγμένης επιχείρησης! Αλλά και στον βασικό μέτοχο!

Στην οποία εταιρία προσφάτως υπήρξαν σοβαρές αποχωρήσεις και ανακατατάξεις, που ήγειραν ανησυχίες, ενώ νέα πρόσωπα που προστέθηκαν δεν δημιουργούν τη βεβαιότητα στην αγορά ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο! Υπό την έννοια ότι προστέθηκαν έμπειρα στελέχη όπως η κυρία Ελ. Βρεττού, ωστόσο τούτο από μόνο του δεν επαρκεί!

Πέραν της προπώλησης των διαμερισμάτων, τίποτε ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει!

Όπου και εδώ θα υπάρξουν αναταράξεις, μόλις οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες πληροφορηθούν επακριβώς τα νέα κόστη και τις νέες τελικές τιμές, απόρροια της ακρίβειας και της εκτίναξης του κόστους πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών!

Lamda Ellinikon Malls Ηolding

Μόνο οι κατεδαφίσεις προχώρησαν …

Μόνο ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και των έργων υποδομής προχώρησε, ενώ το ζήτημα του καζίνο, επιλύθηκε οριστικά και η επένδυση αυτή, που είναι ανεξάρτητη από την Lamda, θα προχωρήσει αυτόνομα!

Κατά τα άλλα, μόνο έργο οι κατεδαφίσεις… Και τα φυτώρια που μετασχηματίστηκαν σε …πάρκο για τα Χριστούγεννα! Το απόλυτο μηδέν επομένως!

Όλα πάνε πίσω… Οι τράπεζες έκαναν το …καθήκον τους!

Υπό αυτή την έννοια, με το χρηματοδοτικό ζήτημα να αναδεικνύεται σε μείζον, όλα πάνε πίσω!!! Και τα κτιριακά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις! Όλα!!!

Και την ώρα τούτη αναζητούνται …επενδυτές- συνέταιροι, τύπου Κωνσταντακόπουλου για να προχωρήσουν τα επιμέρους projects αυτόνομα, μεμονωμένα και αποσπασματικά, καθώς η έλλειψη γενικού σχεδιασμού και καθοδήγησης είναι πασιφανής!

Οι τράπεζες έκαναν το καθήκον τους και με το παραπάνω! Να μην τα ξαναλέμε!

Και χρηματοδότηση παρέχουν αλλά και σε…προκλητική αγορά κτιρίων γραφείων προχωρούν «χαρίζοντας» από 150 εκατ. ευρώ έκαστη στη Lamda και ωραιοποιώντας ταυτόχρονα τα οικονομικά δεδομένα του project!

Ελληνικό: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο - Τι ακολουθεί άμεσα

Αναζητώνται συνέταιροι – επενδυτές

Και επιδιώκεται να γίνει το ίδιο και με μεμονωμένους επιχειρηματίες – επενδυτές που μπαίνουν «συνέταιροι», όπως ο Κωνσταντακόπουλος που τον πιέζουν να κάνει κτίριο γραφείων, όπως ο Φουρλής στον οποίο ασκούνται πιέσεις να ανεγείρει εμπορικό κτίριο, όπως τα Αττικά Πολυκαταστήματα που θα αναπτύξουν εμπορικές δράσεις αντιστοίχως…

Ούτε Άραβες, ούτε Αμερικανοί…

Οι Άραβες, Κινέζοι και Αμερικανοί επενδυτές που το μάνατζμεντ υποσχόταν να φέρει, χάθηκαν στο δρόμο και την ώρα τούτη η Lamda βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα όπου ο βασικός μέτοχος έχει βάλει του κόσμου τα λεφτά μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου και δεν μπορεί να κάνει το ίδιο σε μόνιμη βάση.

Κολλάει η εισαγωγή στο ΧΑ των εμπορικών κέντρων

Επιπροσθέτως το ζήτημα της αυτόνομης εισαγωγής στο Χρηματιστήριο των εμπορικών κέντρων Mall και Golden Hall, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς προϋποθέτει «διάσπαση» της εισηγμένης, με ότι τούτο συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα!

Υπό αυτό το πρίσμα, η κατάσταση όσον αφορά το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το μεγαλύτερο επενδυτικό project της χώρας στο οποίο «πόνταρε» η κυβέρνηση για την προσέλκυση των ξένων επενδυτών και τη δημιουργία κλίματος, έχει εγκλωβιστεί σε προφανή ανοιχτά ζητήματα χρηματοδότησης και αναζήτησης συνεταίρων…