Νευρικότητα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η πρωτοβουλία του Διονύση Τεμπονέρα, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και της Έφης Αχτσιόγλου να οργανώσουν εκδήλωση με θέμα ποιος από την Κεντροαριστερά είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα τρία αυτά προβεβλημένα στελέχη μόνο αγγελία στις εφημερίδες δεν έβαλαν αναζητώντας αρχηγό για την Κεντροαριστερά.

Με την πρωτοβουλία τους έδειξαν να προεξοφλούν την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στην εκδήλωση είχε κληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Διονύσης Τεμπονέρας αλλά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε γιατί ενδεχόμενη συμμετοχή του θα άνοιγε από τώρα τον Ασκό του Αιόλου.

Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να εκδώσει και ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δέχτηκε πρόταση από τον Τεμπονέρα την οποία απέρριψε προσθέτοντας μάλιστα ότι στην μόνη εκδήλωση που θα συμμετάσχει είναι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή Ανδρουλάκη για Χριστοδουλάκη

Η συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση για αναζήτηση ικανού αρχηγού στην Κεντροαριστερά για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε την οργή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους άφησαν ακάλυπτο τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης και με την επόμενη στραβή θα βρεθεί εκτός κόμματος.

Του καταλογίζουν επίσης υπέρμετρες φιλοδοξίες και επικίνδυνο τακτικισμό.

Κεντρικό ρόλο επιδιώκει ο Τεμπονέρας

Στην Κουμουνδούρου δεν εκπλήσσονται από τις κινήσεις Τεμπονέρα.

Πριν οργανώσει τη σχετική εκδήλωση συμμετείχε σε διάφορες μυστικές συναντήσεις με προβεβλημένα στελέχη της Κεντροαριστεράς επιχειρώντας να διαμορφώσουν από τώρα στρατηγική για την επομένη των ευρωεκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επιδιώκει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις όταν τεθεί μετά τις ευρωεκλογές ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιαυτό έχει προκαλέσει την οργή τόσο του Νίκου Παππά, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει το κόμμα και να εκλεγεί ο ίδιος αρχηγός, όσο και άλλων επίδοξων δελφίνων.

Πανικός

Ο πανικός που προκάλεσε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η πρωτοβουλία Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου δείχνει τη ρευστότητα που επικρατεί στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται οριακά στο 10% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,5% αποκαλύπτει το μέγεθος της κρίσης στα δύο αυτά κόμματα τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιαυτό το ενδιαφέρον των ευρωεκλογών δεν εντοπίζεται στο ποσοστό που θα πάρει η Νέα Δημοκρατία, αλλά στα λεγόμενα play – offs, δηλαδή στη μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Βελόπουλο.

Ενισχυμένος ο ρόλος του ΚΚΕ

Eνισχυμένο από τον κυρίαρχο ρόλο που παίζει τόσο στις αγροτικές κινητοποιήσεις όσο και στο φοιτητικό κίνημα το ΚΚΕ εμφανίζει δυναμική για διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα.

Οι δημοσκόποι ανιχνεύουν και ένα μικρό ποσοστό συντηρητικών ψηφοφόρων οι οποίοι δυνητικά μπορούν να μετακινηθούν στο ΚΚΕ εξαιτίας της στάσης του στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Εξάλλου η θέση που διατύπωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μέσα από ένα πολυσέλιδο μανιφέστο είναι περισσότερο συντηρητική και από αυτή της εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμη: