Η «μάχη» στον κόσμο του streaming συνεχίζεται για τα καλά, με τη Disney να ξεπερνά για πρώτη φορά το Netflix σε αριθμό συνδρομητών διεθνώς, στο τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Walt Disney έφθασε τους 221.1 εκατομμύρια συνδρομητές τον Ιούνιο έναντι 220.7 εκατομμυρίων συνδρομητών του Netflix. Σημειώνεται ότι η Disney διαθέτει τρεις πλατφόρμες θέασης: το Disney+, το Hulu και το αθλητικό ESPN+.

«Η Disney κερδίζει μερίδιο αγοράς, ενώ το Netflix πασχίζει να προσθέσει περισσότερους συνδρομητές. Η Disney έχει ακόμη περιθώρια να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές, όπου αναπτύσσεται γρήγορα και προσθέτει συνεχώς νέους πελάτες», τόνισε ο αναλυτής, Χάρις Άνγουορ, της εταιρείας Investing.com.

Η Disney ανακοίνωσε ακριβότερο πακέτο συνδρομής χωρίς διαφημίσεις

Παράλληλα, η Disney σκοπεύει να «αντιγράψει» το Netflix. Μέχρι το τέλος του 2022 θα παρέχει και εκείνη μία ακριβότερη συνδρομή χωρίς διαφημίσεις στο Disney+ και το Hulu.

Η συνδρομή για παρακολούθηση χωρίς διαφημίσεις θα αυξηθεί κατά 38% στα 10.99$ τον Δεκέμβριο, όταν αρχίσει να προσφέρει μία νέα επιλογή που θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις στην τρέχουσα τιμή.

Για να προσελκύσει νέους συνδρομητές, η Disney θα προσφέρει από τις 08 Δεκεμβρίου μία νέα συνδρομητική επιλογή με διαφημίσεις, που θα κοστίζει όσο η τωρινή χωρίς διαφημίσεις (7.99$ μηνιαίως). Οι τιμές συνδρομής του Hulu (που ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος στη Walt Disney) θα αυξηθούν, επίσης, κατά ένα έως δύο δολάρια, τον Δεκέμβριο.

Η Disney+ προβλέπει, πλέον, ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024 μπορεί να φθάσει τους 245 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Η εταιρεία αναμένει ότι η μονάδα θέασης θα εμφανίσει κέρδη για πρώτη φορά, το 2024.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, είχε απώλειες 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα συνολικά έσοδα της Disney από όλες τις δραστηριότητές της, έφθασαν στο τέλος Ιουνίου εφέτος τα 21.5 δισ. δολάρια (αύξηση 26% σε σύγκριση με πριν ένα έτος).

Οι μετοχές της Disney κινούνται ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις ανωτέρω ανακοινώσεις, εμφανίζοντας κέρδη έως σήμερα το πρωί (11/08), περίπου, 7%.