Μικρή άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Παρασκευή, με την προσοχή να στρέφεται αποκλειστικά στα επερχόμενα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό PCE των ΗΠΑ.

Στη Wall Street, τα αδύναμα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την καθυστέρηση της οικονομικής ανάπτυξης και τα υψηλά επιτόκια.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν.

Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών PCE, ο οποίος είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.  Η αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό περιόρισε τα όποια σημαντικά κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, υπεραπέδωσαν, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει άνοδο 1,3%, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές τεχνολογίας με μεγάλο discount.

Ο Hang Seng ήταν επίσης μακράν ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 4%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX ενισχύθηκε 0,7%, καθώς τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή από το Τόκιο έδειξαν ήπια αύξηση του πληθωρισμού.

Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας αυξήθηκαν κατά περίπου 0,3%, παρά την επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας διολίσθησε εκ νέου σε συρρίκνωση τον Μάιο, ενώ ο μη μεταποιητικός PMI αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, υποδεικνύοντας ότι η ώθηση από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας έχει πλέον εξαντληθεί.

Ωστόσο, οι αδύναμες μετρήσεις τόνωσαν τις ελπίδες ότι το Πεκίνο θα χορηγήσει περισσότερη πολιτική στήριξη στην οικονομία, ιδίως αφού η κυβέρνηση διέθεσε ένα μπαράζ υποστηρικτικών μέτρων μέχρι τον Μάιο.

«…θα μπορούσε να υπάρξει αυξημένη επείγουσα ανάγκη για την επιτάχυνση της εφαρμογής πολιτικών εμπορικών συναλλαγών και άλλων πολιτικών για τη στήριξη της κατανάλωσης και των επενδύσεων ώστε να διατηρηθεί η οικολογική.

Διαβάστε ακόμη: