Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν υψηλότερα την Τρίτη, ανακτώντας κάποια θετική δυναμική μετά τη μεταβλητότητα της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στο άνοιγμα και τώρα καταγράφει κέρδη 0,32% στις 500,67 μονάδες.  Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,8%, ενώ οι μετοχές των ταξιδιών υποχώρησαν κατά 0,86%.

Στους επιμέρους δείκτες ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,22%, o γερμανικός DAX +0,38%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,32% , ο ιταλικός FTSE MIB +0,27% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά  0,43%

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν σε μεικτό έδαφος τη Δευτέρα, καθώς τα επικείμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησαν στην προσοχή των επενδυτών.

Τα στοιχεία για τους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών  έδειξαν ότι οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – ο χαμηλότερος ρυθμός των τελευταίων δύο ετών.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης το ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.

Ο Τζακ Κένεντι, ανώτερος οικονομολόγος στην ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Indeed, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «αρκετά σφιχτή» και ότι οι μισθολογικές πιέσεις αμβλύνονται μόνο σταδιακά, περιορίζοντας ενδεχομένως το επίπεδο της νομισματικής χαλάρωσης που είναι σε θέση να παράσχει η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, θα είναι τα πρώτα στοιχεία από τότε που η BOE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι το συνολικό ποσοστό θα αυξηθεί, στο 2,3%.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν επί του παρόντος υψηλή πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης φέτος. Το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σήμερα στο 5%.

Διαβάστε ακόμη: