Μία ομάδα Περουβιανών και Ιαπώνων αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα αρχαίο ταφικό μνημείο στο βόρειο Περού, το οποίο είναι αρχαιότερο από τον πολιτισμό των Ίνκας.

Ανακαλύψαμε ένα αρχαιολογικό μνημείο της περιόδου των Χουάρι που εκτιμάται στα 800 με 1000 χρόνια μ.Χ. Δύο ταφικοί θάλαμοι με υποδοχές για τοποθέτηση μούμιας και προσφορές προς τους προγόνους βρέθηκαν στην τοποθεσία. Είναι ένα εξαιρετικό εύρημα επειδή οι αρχαιολόγοι έψαχναν στοιχεία για τον πολιτισμό των Χουάρι. – Shinya Watanabe, Ιάπωνας αρχαιολόγος.

Κάθε ταφικός θάλαμος περιέχει δύο επίπεδα τα οποία έχουν πέντε υποδοχές στους τοίχους στις οποίες τοποθετούνταν οι προσφορές προς τους προγόνους, όπως κεραμικά δοχεία, κελύφη μαλακίων και δίσκοι με τρόφιμα.

Ο πολιτισμός των Χουάρι υπήρξε μεταξύ του 7ου και 13ου αιώνα και καταλάμβανε την περιοχή του σημερινού Περού. Το 1.100 μ.Χ. οι Χουάρι κατακτήθηκαν από την ανερχόμενη τότε αυτοκρατορία των Ίνκας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού ανακοίνωσε πως η έρευνα τώρα στρέφεται στην κατανόηση των κοινωνικο-πολιτικών συστημάτων του πολιτισμού των Χουάρι.

Διαβάστε ακόμη: