Άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, ακολουθώντας την ανάκαμψη της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσέβλεπαν στα επερχόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Οι κινεζικές αγορές υστέρησαν,  μετά την ψήφιση από τους Αμερικανούς ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην εφαρμογή νέων περιορισμών σε αρκετές κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Οι κινεζικές μετοχές επλήγησαν επίσης από μια σειρά μέτριων οικονομικών ενδείξεων την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες ασιατικές αγορές ενθαρρύνθηκαν από τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street, σημειώνει το investing.com, καθώς οι αμερικανικές μετοχές ανέκτησαν σε κάποιο βαθμό τις απώλειες που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται κυρίως στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν ελαφρώς στις ασιατικές συναλλαγές, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη της Δευτέρας ενδεχομένως ανακόπτεται.

Πιέσεις στην Κίνα λόγω ΗΠΑ

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,3% ο καθένας σε χαμηλό επτά μηνών, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,3% σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Η WuXi AppTec υποχώρησε κατά 9%, ενώ η Hansoh Pharmaceutical  υποχώρησε κατά 6% μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενός νομοσχεδίου που αποσκοπεί στον περιορισμό των επιχειρήσεων, ιδίως των κυβερνητικών συμβάσεων, με κινεζικές εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Οι ιαπωνικοί δείκτες Nikkei 225 και TOPIX σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,8%, αντίστοιχα, μετά την πτώση τους σε χαμηλό σχεδόν ενός μήνα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας πρόσθεσε 0,6%, ακόμη και όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι το καταναλωτικό κλίμα επιδεινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο KOSPI της Νότιας Κορέας παρέμεινε αμετάβλητος.

Διαβάστε ακόμη: