Βίντεο δείχνει τον 59χρονο Αμερικανό αστυνομικό πριν εξαφανιστεί στην Αμοργό, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από πρωί της Τρίτης (11/6).

Ο 59χρονος φαίνεται στο βίντεο, που δημοσίευσε το Mega, να βγαίνει από το δωμάτιό του για να ξεκινήσει την πεζοπορία του. Είναι τα τελευταία καρέ που δείχνουν τον αστυνομικό πριν χαθεί.

Ο φίλος του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα που έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό μίλησε στο Live News για το πώς ένα ταξίδι αναψυχής εξελίχθηκε σε εφιάλτη. «”Έχω φτάσει, είμαι εδώ, πάρε με όταν φτάσεις”. Του έστειλα την τοποθεσία. Δεν με πήρε ποτέ» λέει ο φίλος του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα που έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό.

«Μέναμε στην Αιγιάλη, κάναμε διακοπές, δύο μέρες και μετά θα ερχόμασταν να μείνουμε στα Κατάπολα και εκείνος αποφάσισε ότι θέλει να το κάνει με τα πόδια, τη διαδρομή. Εκείνος πάει, κάνει διαδρομές. Του αρέσει. Εγώ δεν μπορώ» πρόσθεσε. Και έτσι, το πρωί της Τρίτης (11/6) ο φίλος του αστυνομικού ξεκίνησε με το αμάξι όσο ο 59χρονος συνταξιούχος που λάτρευε την πεζοπορία πήρε το μονοπάτι που οδηγούσε στα Κατάπολα.

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο, έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε ”να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά πού να τον βρεις; Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», συμπλήρωσε ο φίλος του αγνοούμενου στο Live News.

Αμοργός: Η τελευταία συνομιλία του με τη σύντροφό του

Το Live News παρουσίασε για πρώτη φορά την τελευταία συνομιλία που είχε ο 59χρονος με τη σύντροφό του πριν χαθούν τα ίχνη του. Στις 7.07 το πρωί- ώρα Ελλάδος- έκανε βιντεοκλήση στη σύντροφό του που βρισκόταν στο Λος Αντζελες.

Στη συνέχεια στις 7.20 της έστειλε φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει με την εξίσου έμπειρη πεζοπόρο να του απαντά ενθουσιασμένη: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία».

Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Άλμπερτ επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους. Η σύντροφος του η οποία σχεδίαζε να πάει κι εκείνη στην Αμοργό στις 19 του μήνα άρχισε να τον ψάχνει- όπως μπορούσε- από την άλλη άκρη του κόσμου.

«Μπορεί να το έχετε δει στις ειδήσεις, ψάχνουμε τον σύντροφο μου. Πήγε για πεζοπορία γύρω στις 7 το πρωί. Ξεκίνησε από την Αιγιάλη με κατεύθυνση τα Κατάπολα. Ακόμα αγνοείται. Αν γνωρίζετε κάτι, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα», γράφει σε ανάρτησή της. Όλοι μιλούν για έναν καλοσυνάτο άνθρωπο, ιδιαίτερα δραστήριο και αθλητικό που αγαπούσε την πεζοπορία.

Ο φίλος του αγνοούμενου δήλωσε ότι στην αρχή σκέφτηκε πως «μπορεί να είχε σταματήσει στη χώρα να πιει καφέ» αλλά «έβλεπα ότι δεν τα έχει λάβει. Είχε πάει πια, σχεδόν 14:00 και έβλεπα ότι δεν είχε λάβει ακόμα τα μηνύματα. Άρχισα να του στέλνω μήνυμα στο άλλο το κινητό, στο γαλλικό, τα οποία φαινόταν ότι τα λαμβάνει. Εγώ του έστελνα λοιπόν, μηνύματα, τον έπαιρνα τηλέφωνο, τον ξανάπαιρνα, τον ξανάπαιρνα… δεν απαντούσε».

«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, και δεν ξέρουμε τι συνέβη. Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν αλλά τώρα είναι σκοτάδι και ακυρώνουν επειδή πέρασε η ώρα. Προσπαθώ να έρθω στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί αλλά συγγνώμη είμαι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ. Είμαι πολύ ταραγμένη, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ, είμαι πραγματικά σε μεγάλο στρες. Του άρεσε να το κάνει αυτό. Το συνήθιζε. Δεν έπαιρνε φάρμακα, ήταν πολύ υγιής. Σχεδίαζα να τους συναντήσω στις 19 αλλά θα πάω αύριο εξαιτίας αυτού που συνέβη».

Αμοργός: Τι λέει ο αδελφός του αγνοούμενου

Ο αδελφός του αστυνομικού μίλησε στο FOX NEWS για την εξαφάνιση του αδελφού του.

«Η μεγάλη μου ελπίδα είναι να τον βρούνε και να γυρίσει σπίτι. Δεν ξέρω, τα χέρια μου είναι δεμένα. Βγήκαν έξω για να τον ψάξουν και μετά σκοτείνιασε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στον προορισμό του το απόγευμα και δεν ήταν. Ξέρω ότι από τις 7.38 μέχρι το απόγευμα ήταν περίπου 8 ώρες που είχε φως, ήταν μέρα. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μέρες και είναι χωρίς νερό. Απλά έχω τρελαθεί».

Διαβάστε ακόμη