Σε λιγότερο από ένα μήνα η Ambrosia Capital επανέρχεται για τον ΟΤΕ και με update ανεβάζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 19,60 ευρώ έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού για το 2023.

Η Ambrosia Capital δίνει σύσταση «αγορά» για τη μετοχή έπειτα από τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, καθώς τα έσοδα τόσο από κινητές όσο και από σταθερές υπηρεσίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες της χρηματιστηριακής που δημοσιεύτηκαν στο report του περασμένου Φεβρουαρίου (με τίτλο «Ο ξεχασμένος πρωταθλητής».

Οι αναλυτές της Ambrosia στέκονται σε τρία βασικά σημεία:

1. Τα core έσοδα του ΟΤΕ από την Ελλάδα παρουσίασαν σαφή ανάκαμψη το 4ο τρίμηνο

2. Η πολιτική ανταμοιβής των μετόχων θα είναι υψηλότερη σε ετήσια βάση, στα 450 εκατ. ευρώ για το 2024

3. Η αγορά παραμένει πολύ προσεκτική στις κινήσεις του ανταγωνισμού, με την τιμή της μετοχής να το προεξοφλεί πλήρως

Η αύξηση της τιμής-στόχου 12 μηνών στα 19,60 ευρώ (προηγουμένως 18,90 ευρώ) αφήνει περιθώριο ανόδου 43% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (εξαιρουμένου 8% απόδοσης από μερίσματα/εξαγορές), κυρίως βάσει χαμηλότερου capex και ελαφρώς υψηλότερων εσόδων.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναμένει πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο στην Ευρώπη, όπως αυτή που αφορά τη Vodafone Ιταλίας με αποτίμηση 7,6x EV/EBITDA, κάτι που αναδεικνύει την υποτιμημένη αποτίμηση του ΟΤΕ ο οποίος διαπραγματεύεται σε 4,5x/4,4x 24E/25E EV/EBITDA, με discount 17% / 17% σε σχέση με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές στα telecoms στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: