Έτοιμες να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Γαλλία, με μια πληθώρα νέων ξένων επενδύσεων που παρουσιάζονται εντός της ημέρας είναι η Amazon, η Pfizer και η Morgan Stanley.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει 180 διευθύνοντες συμβούλους και στελέχη στο Château de Versailles για τη σύνοδο κορυφής «Choose France». Η εμβληματική εκδήλωση, η οποία διανύει το έβδομο έτος της, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης Μακρόν να επαναβιομηχανοποιήσει τη χώρα, να απλοποιήσει τους κανονισμούς της για να προσελκύσει ξένες εταιρείες και να την καταστήσει οικονομικό κόμβο για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Τα 56 έργα που θα αποκαλυφθούν θα ανέλθουν συνολικά σε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ (16,2 δισεκατομμύρια δολάρια) που θα επενδυθούν, ξεπερνώντας τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ του περασμένου έτους, ανακοίνωσε το Ελιζέ την Κυριακή.

Η Amazon πρόκειται να δαπανήσει 1,2 δισ. ευρώ σε έργα που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της εφοδιαστικής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου και την αύξηση των υπολογιστικών δυνατοτήτων, ειδικά αφιερωμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, στο τμήμα cloud της AWS, δήλωσε το Elysee. Η προσπάθεια αναμένεται να αποφέρει περίπου 3.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας.

Στον φαρμακευτικό τομέα, η Pfizer θα επανεπενδύσει 500 εκατ. ευρώ στη χώρα, ενώ η AstraZeneca δαπανά περίπου 365 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Δουνκέρκης, πρόσθεσε το Elysee.

Η Morgan Stanley επεκτείνει την ευρωπαϊκή της πανεπιστημιούπολη στη γαλλική πρωτεύουσα, με έναν παγκόσμιο ερευνητικό κόμβο, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Η αμερικανική τράπεζα έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στο Παρίσι σε περίπου 400 από 150 άτομα από το 2021. Θα προσθέσει 100 υπαλλήλους σε όλα τα τμήματά της στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου Ε&Α, το οποίο έχει 90 υπαλλήλους τώρα και θα μπορούσε να αυξηθεί σε 120, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Morgan Stanley.

Η Γαλλία επικρίνεται συχνά για την αυστηρή εργατική νομοθεσία, τις ρυθμίσεις και την πολιτική πίεση που ασκεί στις εταιρείες, και επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο για την ενίσχυση της ελκυστικότητας του Παρισιού ως ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κέντρου. Οι κινήσεις αυτές έχουν ωθήσει επιπλέον επιχειρήσεις από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τον Καναδά και την Αυστραλία να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς επιχειρήσεων στο Παρίσι.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ θα διοργανώσει γεύμα σήμερα Δευτέρα με κορυφαίους τραπεζίτες, με καλεσμένους τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντίμον, τον συνιδρυτή της KKR Χένρι Κράβις τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον και τον επικεφαλής της Bank of America Μράιαν Μόινιχαν

Διαβάστε ακόμη: