Έξοδο στις αγορές με την έκδοση ενός νέου senior preferred τριετούς ομολόγου, ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο, η Alpha Bank εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν μετά την άνοδο των spreads.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεώσεων “Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων” (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και το τελικό ύψος των αντλούμενων κεφαλαίων που μπορεί να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, θα διαμορφωθεί ανάλογα με το ύψος τους επιτοκίου.

Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 έκδοση ομολόγου της κατηγορίας senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ, διετούς διάρκειας χωρίς δικαίωμα ανάκλησης για το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3%, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Συνολικά η Alpha από 2019 έως και σήμερα έχει αντλήσει 2,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη, έως τα τέλη του 2025, των MREL που απαιτεί η ΕΚΤ.

Διαβάστε ακόμη: