H ταινία θα αφηγείται την ιστορία της Αλίνα Φερνάντεθ, της κόρης του πρώην Προέδρου της Κούβας, την οποί απέκτησε με τη Νατάλια Ρεβουέλτα. Μάλιστα, η Φερνάντεθ ήταν καρπός της παράνομης σχέσης τους, όσο και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλα άτομα.

Η ταινία θα ακολουθεί την ζωή της Φερνάντεθ, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στον πατέρα της και το κομμουνιστικό καθεστώς της Κούβας, στο διάστημα που παρέμεινε στην Κούβα, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Ισπανία, το 1993.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει η ηθοποιός Άνα Βιγιαφάνιε, ενώ σε αυτόν της Ρεβουέλτα, θα δούμε τη Μία Μαέστρο.

Ο Μιγκέλ Μπαρδέμ υπογράφει τη σκηνοθετική επιμέλεια στο “Alina of Cuba”, ενώ οι Χοσέ Ριβέρα και Νίλο Κρουθ δημιούργησαν το σενάριο, με την παραγωγή να αρχίζει τη 15η Αυγούστου, στην Κολομβία.

Ο ρόλος του Τζέιμς Φράνκο στο “Alina of Cuba” είναι ο δεύτερος, μετά το δράμα του Μπιλ Όγκαστ, “Me, You”, ο οποίος ανακοινώνεται ύστερα από τη μήνυση που δέχθηκε από δύο πρώην μαθήτριές του, που τον κατηγόρησαν για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Για την ιστορία, η υπόθεση διευθετήθηκε, με τον Φράνκο να καταβάλλει περισσότερα από 2.2 εκατομμύρια δολάρια, ως αποζημίωση.