«Οι στοχευμένες “διαρροές” του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας σε δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσίευση του Αλέξη Τσίπρα:

Αλέξης Τσίπρας για υποκλοπές: «Μέγα σκάνδαλο και καθεστωτική αλαζονεία»

«Αντί για υποκριτικές συγγνώμες και ψέματα, ο κ. Μητσοτάκης ας μάς πει ποιοι άλλοι παρακολουθήθηκαν», τόνισε χθες (06/08) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν Πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», σε σημερινή τοποθέτηση (06/08), στον απόηχο της υπόθεσης παρακολουθήσεων.

Κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει συνειδητά ψέματα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό, μόλις τού έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία».

«Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;», επεσήμανε.

«Καμία υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος», υπογράμμισε o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσέθεσε πως «σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ».

Τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία πλειοψηφία δημοκρατικής λογικής και θεσμικής ευαισθησίας, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε, λέγοντας ότι «το Κράτος Δικαίου στην Ελληνική Δημοκρατία, είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση».