Είναι η πιο νεαρή σταρ των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. Η AOC, όπως έχει γίνει γνωστή από τα αρχικά του ονόματός της: Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες. H Κορτέζ επανεξελέγη στις εκλογές των ΗΠΑ με χαρακτηριστική άνεση στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης συγκεντρώνοντας το 68,5% έναντι 30,8% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Τζον Κάμινγκς. Με την επανεκλογή της η Κορτέζ έγραψε στο twitter: “Είναι τιμή μου, προνόμιο και ευθύνη ζωής να μάχομαι στο Κογκρέσο για τις οικογένειες της εργατικής τάξης”, έγραψε στο Twitter η Οκάζιο- Κόρτες. “Σας ευχαριστώ που με επανεκλέξατε παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν εναντίον μας”.
Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ γεννήθηκε τον Οκτωβρίο του 1989 και εκτός από πολιτικός είναι και ακτιβίστρια. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος από τις 3 Ιανουαρίου 2019 και εκπρόσωπος της 14ης εκλογικής περιφέρειας του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η περιφέρεια περιλαμβάνει την ανατολική πλευρά του Μπρονξ και μέρη του βορειοκεντρικού Κουίνς στη Νέα Υόρκη. Στις 26 Ιουνίου 2018, η Οκάσιο-Κορτέζ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της 14ης εκλογικής περιφέρειας για το Δημοκρατικό Κόμμα, νικώντας το επί δέκα χρόνια μέλος του Κογκρέσου και πρόεδρο των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζο Κρόουλι, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στις προκριματικές εκλογές του 2018.
Κέρδισε στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 τον αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Άντονι Πάππας, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κορτέζ έχει γίνει συχνά στόχος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων. Ο Τραμπ έχει αναφερθεί περιφρονητικά στη νεαρή πολιτικό και στην “ομάδα της” ή “την AOC +3”, δηλαδή τις άλλες τρεις βουλευτίνες με τις οποίες έχει στενή σχέση: την Αϊάνα Πρέσλι από τη Μασαχουσέτη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα και τη Τασίντα Τκλάιμπ από το Μίσιγκαν. Μάλιστα οι ρεπουμπλικανοί θεωρούν οτί αυτή η… θηλυκή ομάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της “αριστερής” εκτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.