Ακατάπαυστα εξακολουθεί να καίει η φωτιά στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ξεκίνησε από τον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμμης, και εξαιτίας της οποίας κάηκαν 18 συνάνθρωποί μας χθες.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα στην φωτιά στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις και ήδη υφίστανται δυο μέτωπα.

Το ένα που κατευθύνεται προς τα Κοίλα του δήμου Αλεξανδρούπολης (ήδη εκκενώθηκε με μήνυμα στο 112) και το άλλο προς την Δαδιά.

Με στόχο να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς της Δαδιάς προς τα δυτικά και συγκεκριμένα προς τη Λεπτοκαρυά το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε την υιοθέτηση της πρότασης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης η οποία προβλέπει την επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι.

Έκκληση σε αγρότες να συνδράμουν με βυτιοφόρα οχήματα

Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή των αγροτών οι οποίοι διαθέτουν βυτιοφόρα για την τροφοδότηση με νερό των οχημάτων της πυροσβεστικής καθώς σε αρκετούς οικισμούς σημειώνονται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Σε ό,τι αφορά στα ενεργά μέτωπα από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που από χθες καίει στην Κίρκη και τη Συκορράχη κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επίσης μέτωπο πυρκαγιάς προερχόμενο από τη Δαδιά κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας οι οποίοι εκκενώνονται καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.

Τέλος μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς τη Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Μαίνονται οι ισχυροί άνεμοι στα μέτωπα της φωτιάς

Ως προς τις καιρικές συνθήκες η μικρή μείωση της έντασης των ανέμων, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς το προηγούμενο Σάββατο, κράτησε μόνο λίγες ώρες, γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία στον Έβρο προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Φέρες λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκλεισε η Εγνατίας Οδός

Μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισε εκ νέου η Εγνατία Οδός, καθώς και η παλιά Εθνική Οδός από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή λόγω των αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη: