Ένας φιλοπαλαιστίνιος ακτιβιστής πέταξε ένα κουτί με ποντίκια βαμμένα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας σε ένα βρετανικό McDonald’s ενώ φώναζε “ελεύθερη Παλαιστίνη” και “f— Ισραήλ” τη Δευτέρα.

Οι επισκέπτες στο Birmingham της Αγγλίας, τα McDonald’s ούρλιαξαν όταν τα τρωκτικά απελευθερώθηκαν στο πολυσύχναστο εστιατόριο γρήγορου φαγητού, σύμφωνα με πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα viral TikTok που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας που φοράει μια σημαία της Παλαιστίνης στο κεφάλι του φαίνεται να αφαιρεί ένα κουτί με ποντίκια βαμμένα με σπρέι από ένα αυτοκίνητο με την πινακίδα “PAIISTN” πριν πετάξει τα πλάσματα στο πάτωμα μπροστά σε ανυποψίαστους οι πελάτες.

Στο τέλος του βίντεο, ένα μήνυμα γράφει: “Στοχευμένο μποϊκοτάζ. Οι τρεις μεγάλοι. Ξεκινήστε μποϊκοτάροντας αυτές τις μάρκες που συμμετέχουν άμεσα στην υποστήριξη του ισραηλινού απαρτχάιντ“, μαζί με φωτογραφίες των λογότυπων των McDonald’s, Disney και Starbucks.

Η αστυνομία των West Midlands, η περιφέρεια των McDonald’s, δημοσίευσε στο X ότι διερευνά το περιστατικό όπου “ζωντανά τρωκτικά πετάχτηκαν σε ένα εστιατόριο έξω από την Watson Road, Nechells, γύρω στις 5.30 χθες το απόγευμα.”

Η McDonald’s επιβεβαίωσε στη Daily Mail ότι ένας “αριθμός ποντικών” απελευθερώθηκε σε ένα McDonald’s του Birmingham, αλλά διευκρίνισε ότι η τοποθεσία ήταν “πλήρως απολυμανθεί” και άνοιξε ξανά μετά την απομάκρυνση των τρωκτικών.

Η οργή μεταξύ των φιλοπαλαιστινιακών στρατοπέδων οδήγησε σε εκκλήσεις για μποϊκοτάρισμα των McDonald’s μετά την δωρεά ενός ισραηλινού franchise 100.000 γευμάτων και πρόσφερε φαγητό σε στρατιώτες της Ισραηλινής Άμυνας με έκπτωση 50% μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: