Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (22/3-25/3) καταγράφει ήδη υψηλές προ-κρατήσεις στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή ακίνητα στους δημοφιλείς προορισμούς. Όσον αφορά τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις καταγράφονται άνω του 85% στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ στους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας και την Καστοριά αγγίζουν ακόμη και το 100%.

Συγκεκριμένα στην Αράχωβα, αγγίζουν το 76% με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να διαμορφώνονται πλέον από 546€ (αρχές του μήνα ήταν από 430€) και η διαθεσιμότητα να είναι μόλις 43 ακίνητα. Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 93% (88% αρχές του μήνα) με μόλις 6 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και με το κόστος να ξεκινά από 846€, έναντι των 560€ αρχές του μήνα για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα. Στο Μέτσοβο, το κόστος διανομής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 432€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 74%. Το 100% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, λογικό, διότι ήδη από τις αρχές του μήνα οι προ-κρατήσεις άγγιζαν το 92%.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου. Η διαθεσιμότητα στη Ζάτουνα και στα Λαγκάδια είναι μηδενική, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν ήδη το 100%.  Στο Λεβίδι οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95%  με μόλις 4 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, με το κόστος να διαμορφώνεται από 635€, ενώ στη Βυτίνα από 1.281€ (881€ αρχές του μήνα), στη Στεμνίτσα από 1.234€, όταν αρχές του μήνα υπήρχαν «οικονομικές» επιλογές με κόστος το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να διαμορφωνόταν από 510€ , και με ποσοστό προ-κρατήσεων 97% και 90% αντίστοιχα. Στο  Αρκαδικό χωρίο Βλαχέρνα, το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις από 329€ αρχές του μήνα, πλέον διαμορφώνεται από 705€, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 88%.

Παράλληλα, στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 90% έως 93% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα. Με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 529€ (434€ αρχές του μήνα) στη Μακρινίτσα για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και από 434€ στη Πορταριά, αγγίζοντας ακόμη και τα 752€.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγναντίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην πλατφόρμα Airbnb να αριθμεί 417 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας.  Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 25ης  Μαρτίου αγγίζουν το 96% (85% αρχές του μήνα), ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα αριθμούν πλέον τα 17 (62 αρχές του μήνα). Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 444€.

Τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, από 70% ποσοστό προ-κρατήσεων αρχές του μήνα, πλέον αγγίζουν το 84%, με το κόστος να διαμορφώνεται από 335€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Ενώ, η Καστοριά αγγίζει το 100% από 97% αρχές του μήνα. Η Καλαμπάκα αγγίζει πλέον το 94% από 83% αρχές του μήνα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις από 300€, πλέον διαμορφώνεται από 394€.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 90% (62% αρχές του μήνα). Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 423€ (243€ αρχές του μήνα) σε κατοικία κατάλληλο για τετραμελή οικογένεια ή/και τετραμελή παρέα.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 87,5%, με 71 (115 αρχές του μήνα)  διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Η Καλαμάτα διαθέτει στο σύνολο των πλατφορμών 572 εγγεγραμμένα ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb , ενώ στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης 718 αυτοτελή ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 212€.

Οι οικονομικοί προορισμοί του τριημέρου

Οι συμπολίτες που είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν επιθυμούν να δαπανήσουν υψηλά ποσά για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, μπορούν να επιλέξουν κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς στη Πελοπόννησο, σε αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τις 2-2,5 ώρες χιλιομετρική απόσταση. Ενώ, πολλοί μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως η Χαλκίδα, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Καμένα Βούρλα, αλλά και το παραλιακό μέτωπο του Ν. Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: