Ο χρόνος για το καλοκαίρι μετρά αντίστροφα κι έτσι όλο και περισσότεροι προγραμματίζουν από τώρα τις διακοπές τους, προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως. Με τη ζήτηση για ένα δωμάτιο σε κάποιον τουριστικό προορισμό να είναι μεγάλη για ακόμη μια χρονιά, είναι γεγονός πως οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις ξεφεύγουν.

Για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα διακοπές σας, λοιπόν, η Airbnb ανέλυσε τα πιο επιθυμητά ακίνητα σε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια τα φιλτράρισε με εκείνα που είναι καταχωρημένα με τιμή κάτω των 100 δολαρίων ανά διανυκτέρευση. Στο τέλος, κατέληξε σε μια τεράστια ποικιλία από πανέμορφα ακίνητα σε κάθε ήπειρο, και μάλιστα συγκέντρωσε προτάσεις για τέσσερις διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών.

Για παράδειγμα, μια από τις λίστες της πλατφόρμας απευθύνεται σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να απολαύσουν μερικές ημέρες σε τοπία που κόβουν την ανάσα, ενώ μια άλλη έχει να κάνει με τον πολιτισμό, τα μουσεία, το φαγητό και τη νυχτερινή ζωή. Μια άλλη κατηγορία είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα άτομα που ανήκουν στην Gen Z, ενώ τέλος υπάρχει και η κατηγορία των πιο ηλικιωμένων ταξιδιωτών, η οποία μάλιστα είναι και αρκετά μεγάλη, μιας και τα άτομα αυτής της ηλικίας έχουν και τον χρόνο, αλλά και τα χρήματα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι κορυφαίες τάσεις λοιπόν για το καλοκαίρι του 2023 σε προορισμούς γεμάτους με φυσικά τοπία είναι: